Logo leiderdorpsweekblad.nl
Op het grote veld in de Houtkamp konden de 1400 aanwezigen prima een plekje vinden waar ze de dienst goed konden volgen.
Op het grote veld in de Houtkamp konden de 1400 aanwezigen prima een plekje vinden waar ze de dienst goed konden volgen. (Foto: Johan Kranenburg)

Kerstnachtviering in open lucht trekt 1400 bezoekers

De Leiderdorpse kerstnachtdienst in park De Houtkamp is wederom zeer druk bezocht. Er werden 1.400 aanwezigen geteld. De organisatie spreekt van een succes. Er was op het grote veld genoeg ruimte voor iedereen om de dienst goed te kunnen volgen.

Twee jaar geleden werd er voor het eerst een openluchtdienst op kerstavond gehouden, toen op een klein veld aan de rand van het park. Vorig jaar waaide het te hard voor een buitenviering en moest worden uitgeweken naar de Scheppingskerk, waar niet alle bezoekers in pasten. Dit jaar was het weer goed genoeg om opnieuw een dienst in de openlucht te houden. Bovendien lukte het om dit op het grote veld in het midden van het park te doen, waardoor er voor iedereen plek was. Het was daar wel drassig maar bezoekers hielden er veelal rekening mee door stevige schoenen aan te trekken.

In de dienst spraken jongeren vredewensen uit en burgemeester Laila Driessen een boodschap van hoop. Marchingband Tamarco begeleidde de samenzang en het optreden van een 10-koppig kerstkoor. Dominee Esther de Paauw sprak over hoe wij de vrede in de wereld kunnen verspreiden: door te beginnen met van onszelf te houden en door ons chagrijn over mensen om ons heen opzij te zetten, te beginnen aan de kerstdis.

Na afloop was er een collecte voor vluchtelingkinderen uit Syrië. Die bracht 2072 euro op.

Meer berichten