Afbeelding

Velocitas nog altijd ongeslagen in titelstrijd

Algemeen

Het selectieteam van Velocitas heeft kalenderjaar 2017 prima afgesloten. Afgelopen zaterdag werd er in een spannende wedstrijd met 25 - 19 gewonnen van titelconcurrent Exakwa uit Lelystad. De ploeg uit Leiderdorp is nog altijd ongeslagen in de zaal en is daarmee de favoriet voor de titel.

De wedstrijd begon veelbelovend voor de Leiderdorpers. Ivar van Driel benutte een strafworp en een schot, waardoor er direct een klein gaatje geslagen werd. Exakwa liet zich niet van de wijs brengen en liet zien dat ze terecht meedoen om de prijzen. De vereniging uit Lelystad bleef rustig in de aanval en wist mee te gaan met Velocitas. Toch werd er door beide ploegen maar weinig gescoord. Na 20 minuten stond het gelijk: 6 - 6.

Vijf minuten voor rust was het even schrikken voor de ploeg van coach Leo van den Bos. Vaste waarde Jet van Osnabrugge viel geblesseerd uit, en werd vervangen door Kelly Bavelaar. In de minuten daarna was het duidelijk dat de ploeg even moeite had om weer in de flow te komen. Velocitas leek te gaan rusten met een achterstand, maar Joachim Jägel maakte op slag van rust alsnog de gelijkmaker: 8 - 8.

De tweede helft waren beide partijen een stuk sterker in de afronding. Pieter Paardekoper opende gelijk na het startsignaal de score, en na amper 10 minuten spelen hadden zowel Velocitas als Exakwa er al net zoveel gemaakt als in de gehele eerste helft.

Met nog een kwartier op de klok en een achterstand van 18 - 19 wist Velocitas ineens genadeloos toe te slaan. De Leiderdorpers kregen in korte tijd twee vrije ballen. Christel Zwanenburg maakte geen fout en wist beide kansen feilloos af te maken. Velocitas, die al langere tijd het betere van het spel had, zag de kansen en aarzelde niet. Met een aantal goed uitgespeelde kansen werd de voorsprong vergroot naar vier punten verschil.

Exakwa was gebroken en wist dat het de wedstrijd verloren had. In de laatste minuut bekroonde Kelly Bavelaar haar invalbeurt met een doelpunt en bepaalde zo de eindstand op 25 - 19.

Met deze overwinning sluit het vlaggenschip van Velocitas een uitermate goed kalenderjaar af. Zowel op het veld als in de zaal staan de Leiderdorpers eerste in de competitie.