Logo leiderdorpsweekblad.nl
Songs2Sing en de begeleidende band Music2Play in de uitverkochte Scheppingskerk.
Songs2Sing en de begeleidende band Music2Play in de uitverkochte Scheppingskerk. (Foto: Johan Kranenburg)

Songs2Sing laat Scheppingskerk swingen

Waren de Kerstconcerten van popkoor Songs2Sing uit Leiderdorp altijd al een feest om bij te wonen, dit jaar was het meer dan dat. De tot de laatste plaats gevulde, fraai versierde Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan beleefde het afgelopen weekend een tweetal optredens waarvoor het publiek de kerstmuts diep afnam.

Songs2Sing opende met de bekende, fris gepresenteerde kerstmedley 'Do you hear what I hear?', waarna een programma zich ontrolde waarín de ene na de andere muzikale verrassing aan het publiek werd geboden.

Het concert bood weer voor elk wat wils: zo passeerden onder meer 'In de Wolken' van De Kast, 'Only Hope' (Mandy Moore) en het wonderschone 'Mary Did You Know' (Pentatonix) de revue. Ook het bekende en mooi ingehouden gezongen 'God Only Knows' van The Beach Boys was in de uitvoering van Songs2Sing de moeite waard. 'The Living Years' van Mike & The Mechanics uit de 80-er jaren was op zijn plaats in dit Kerstconcert, zeker wat betreft de indringende tekst. Daarnaast was het pareltje van Claudia de Breij: 'Mag ik dan bij jou?', een schot in de roos, evenals het sterke, letterlijk eeuwenoude 'God Rest Ye Merry Gentlemen' en het originele Being Alone at Christmas van Miss Montreal.

Naast het aangrijpende 'Something Inside So Strong' van Labi Sifre, dat met een extra a capella solistenkoor stond als een huis, was de bijzondere versie van The Sound of Silence van Simon & Garfunkel uit de sixties, nu van de Amerikaanse heavy metal band Disturbed, een van de hoogtepunten van het kerstconcert.

Songs2Sing besloot de avond met een ouderwetse kerstmedley, waarmee het koor én het publiek zorgden voor een swingende kerk en er een feestelijk einde kwam aan opnieuw een Kerstconcert van Songs2Sing dat er in alle opzichten zijn mocht!

Dirigent Annemiek de Groot, de eigen liveband Music2Play, alle medewerkers voor en achter de schermen en niet te vergeten het koor zelf werden dan ook terecht beloond met een staande ovatie.


Meer berichten