Tien kuub compost voor schooltuinen
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Vrijwilligers van de schooltuinen halen kruiwagen na kruiwagen compost die vervolgens over de tuinen wordt uitgespreid. | Foto: PR
Vrijwilligers van de schooltuinen halen kruiwagen na kruiwagen compost die vervolgens over de tuinen wordt uitgespreid. | Foto: PR (Foto: PR)

Tien kuub compost voor schooltuinen

De vrijwilligers van het Leiderdorpse schooltuinencomplex De Sterrekers zijn alweer gestart met de voorbereidingen voor het schooltuinseizoen 2018. Vorige week woensdag werd tien kubieke meter compost aangevoerd. Zeventien vrijwilligers met kruiwagens deden er slechts vijftig minuten over om de hele lading uit te rijden over de nu kale schooltuinen en in de grond te werken.

Dit is een klus die ieder jaar terug komt; dankzij de compost wordt de structuur van de grond beter. Ook zijn door de vrijwilligers circa 3.000 bollen van onder meer sneeuwklokjes, krokussen, bosanemonen en narcissen op het complex gepoot. Dat ziet er straks niet alleen mooi uit, maar is ook goed voor de bijen.

Overigens is de Stichting Schooltuinen De Sterrekers op zoek naar een secretaris. Belangstellenden kunnen bellen met voorzitter Joop van Huut via tel. (071) 5895032.

Meer berichten