Logo leiderdorpsweekblad.nl
Stan Hogenboom (wit, blokkend) scoorde tweemaal in de laatste periode. | Foto: PR
Stan Hogenboom (wit, blokkend) scoorde tweemaal in de laatste periode. | Foto: PR (Foto: PR)

Gehavend Aquadraat heren 1 pakt volle winst

Het eerste herenteam van Aquadraat speelde in Waddinxveen tegen De Gouwe een zware wedstrijd maar kon het water wel verlaten met drie punten op zak.

De gehavende Leiderdorps-Koudekerkse ploeg werd aangevuld met oud-heren 1 spelers Niels Martha, Alex v.d. Schalk en Rob Westgeest. Aquadraat startte voortvarend en creëerde kans op kans. De goalie van De Gouwe wist echter z'n doel lang schoon te houden en pas halverwege de eerste periode kon Rob Westgeest via een bekeken lob het eerste en enige doelpunt van dit part scoren.

In de tweede periode was alleen De Gouwe bij machte te scoren (3-1). In de derde periode speelde Aquadraat zich weer terug in de wedstrijd via Rob Westgeest (weer een fraaie lob) en Timo Dreef uit een man-meer (3-3).

Ondanks de vermoeidheid gaf Aquadraat in de laatste periode extra gas. Rob Westgeest scoorde 3-4 vanaf de midvoorplaats en Maikel Ruijgers zette met een perfecte lob Aquadraat op een marge van twee. Stan Hogenboom schoot goed in vanaf de vleugel bij de derde man-meer situatie (3-6) waarna het nog even spannend werd toen Gouwe 4-6 scoorde met nog anderhalve minuut te spelen. Timo Dreef maakte daaraan echter een eind door 4-7 te scoren waarna het slotakkoord voor Stan Hogenboom was met een strak schot vanaf zes meter in de kruising.

Door dit fraaie resultaat stijgt de ploeg naar de 5de plaats.

Meer berichten