Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jeroen Kampschreur in actie. | Foto: PR Nederlandse Ski Vereniging
Jeroen Kampschreur in actie. | Foto: PR Nederlandse Ski Vereniging

Jeroen Kampscheur genomineerd voor Paralympisch Sporter van het Jaar

Na zijn verkiezing tot Sportman van het Jaar in Leiderdorp afgelopen vrijdag, maakt zitskiër Jeroen Kampschreur ook kans op een landelijke titel: hij is genomineerd voor Paralympisch Sporter van het Jaar.

Die eretitel wordt vergeven tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala op dinsdag 19 december. Kampschreur moet het opnemen tegen rolstoeltennisster Diede de Groot en paratriatleet en handbiker Jetze Plat.

Jeroen Kampscheur heeft de nominatie meer dan verdiend met de drie wereldtitels die hij in januari dit jaar in de wacht sleepte tijdens de wereldkampioenschappen paraskiën in de Italiaanse Alpen.

Die wereldtitels stelden ook zijn plek voor de Paralympische Spelen van 2018 veilig, die plaatsvinden van 9 tot en met 18 maart in het Zuid-Koreaanse PyeongChang.

Jeroen Kampschreur is geboren zonder onderbenen en daardoor al zijn leven lang rolstoelgebonden. Dat heeft hem echter niet verhinderd zich te ontwikkelen tot een topatleet. Zitskiën is niet de enige sport waarin hij uitblinkt. In 2012 werd hij bij de Leiderdorpse Sportverkiezingen uitgeroepen tot Talent van het Jaar op grond van zijn prestaties in het rolstoelbasketbal.

Meer berichten