Logo leiderdorpsweekblad.nl
Tijn Leijgraaff in ‘gevecht’ met Warre Vandamme in de Star Class strijd in Italië. Hij blijft de Belg royaal voor.
Tijn Leijgraaff in ‘gevecht’ met Warre Vandamme in de Star Class strijd in Italië. Hij blijft de Belg royaal voor. (Foto: Gerda van der Meer )

Leiderdorpse shorttracker boekt successen in Italië

Tijn Leijgraaff (15) heeft in het laatste weekend van november uitstekend gepresteerd tijdens de StarClass wedstrijden in het Italiaanse Bormio. In een veld met 63 junior shorttrackers uit diverse Europese landen reed hij knappe tijden en bleef maar liefst 51 leeftijdgenoten voor.

Door: Cees Mentink

De Leiderdorpse shorttracker is de regio ontstegen, Tijn acteert nu op nationaal en internationaal niveau. Hij mocht in Italië deelnemen aan de drie dagen durende StarClass wedstrijden voor junioren doordat hij de pittige limieten royaal gehaald had. Hij moest het opnemen tegen leeftijdgenoten uit het gastland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Nederland.

Op de eerste dag werd via heats gestreden om een podiumplaats op de 1500 meter. Op dag twee kwamen de shorttrackers voor de 500 meter aan de start; tijdens de sluitingsdag werd de ook spectaculaire 1000 meter verreden.

Op de ijspiste in het Bormio reed Tijn de 500 en 1000 meter en scherpte zijn pr verder aan. Op de 500 werd 46,773 geklokt en 1:37,786 op de 1000. In het algemeen klassement bereikte hij een eervolle 12e plaats. Slechts vier Nederlanders reden sneller dan de Leiderdorper.

Groei

Elke week is Leijgraaff viermaal te vinden op de ijsbaan; hij traint twee keer in het Regionaal Talenten Centrum (RTC)in Dordrecht en de andere twee keer in Zoetermeer en Leiden. Tijn is gegroeid qua bouw waardoor hij explosiever rijdt. Ook maakt hij tactisch en technisch flinke stappen voorwaarts. Hij kan zich meten met de talenten uit binnen- en buitenland.

En zo blijft Leiderdorp in het steeds populairder wordende shorttrack in beeld en lijkt Tijn Leijgraaff in de voetsporen te stappen van de charmante Leiderdorpse tweeling Maureen en Melanie de Lange, die ons land vertegenwoordigde tijdens Olympische Spelen, Europese en andere kampioenschappen. Shorttrackers als Niels Kerstholt, Jorien Mors en Sjinkie Knegt zijn Tijns voorbeelden. Ook hij wil de nationale kleuren dan ook verdedigen. Tijn knokt verbeten om het hoogste in zijn tak van te bereiken. Met zijn strijdlust en doorzettingsvermogen moet dat lukken. Wordt vervolgd? Zeker weten.


Meer berichten