Deel seniorenpopkoor Young@Heart zingt bij Hendrik Groen
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Seniorenpopkoor Young@Heart in 2016.  | Archieffoto: C. v.d. Laan
Seniorenpopkoor Young@Heart in 2016. | Archieffoto: C. v.d. Laan

Deel seniorenpopkoor Young@Heart zingt bij Hendrik Groen

Een deel van het Leiderdorpse seniorenpopkoor Young@Heart zingt en speelt mee in twee uitvoeringen van de theaterversie van 'Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 ¼ jaar'. De Youg@Heart leden staan op het toneel op 7 december in het Castellum theater in Alphen aan den Rijn en op 7 februari in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Door: Corrie van der Laan

"Een aantal maanden geleden zag ik een krantenberichtje waarin stond dat de beststeller van Hendrik Groen, die nu als tv-serie te zien is, ook het theater in gaat en dat ze daar seniorenkoren voor zochten", vertelt dirigent Annemiek de Groot. "Ik vond dat wel een uitdaging voor ons dus ik met gelijk gaan mailen. Bos Theaterproducties reageerde vrij snel en in eerste instantie mochten we meedoen in Leiden. Later kreeg ik te horen dat ze ook nog een koor zochten voor de uitvoering in Alphen en daar heb ik meteen 'ja' op gezegd."

Per productie zijn maar vijftien koorleden nodig, terwijl Young@Heart er bijna negentig heeft. De Groot heeft dat opgelost door simpel te loten wie er mee mag doen. "Dat is een groep van dertig personen geworden die momenteel elke dinsdag voorafgaand aan de gewone repetitie druk aan het repeteren zijn. Zij moeten een aantal liedjes uit hun hoofd zingen, zonder begeleiding. Een spelende verpleegkundige zal hen aansturen op het toneel. Ik mag toekijken tussen de coulissen."

De koorleden spelen bewoners van het bejaardenhuis waar Hendrik Groot woont. "Ze moeten elke keer een 'oubollig' lied inzetten tijdens de zogenaamde activiteiten in het tehuis", vertelt De Groot. "Ontzettend leuk. Heel veel koorleden komen natuurlijk kijken en de voorstellingen bij beide theaters zijn nu al bijna uitverkocht."

Meer berichten