Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR

Velocitas stoomt door en boekt derde zege op rij

Velocitas is na drie speelronden nog altijd ongeslagen in de tweede klasse van de zaalcompetitie. Afgelopen zaterdag ging het vlaggenschip van de Leiderdorpers op bezoek bij ZKC '31 uit Zaandam, en won met 23 - 27. Velocitas staat nu op de tweede plaats in de competitie, alleen het doelsaldo is minder dan koploper Exakwa.

Direct na het startsignaal werd duidelijk dat ZKC '31 in een flow zat. De ploeg had zijn zaakjes verdedigend prima op orde en bleek over een loepzuivere heer te beschikken. Velocitas kon echter prima aanhaken en nam na een minuut of tien de leiding.

De eerste helft tekende zich door onderlinge duels. Pieter Paardekoper en Ivar van Driel moesten voor Velocitas aan de bak om het scorend vermogen van ZKC '31 aan banden te leggen.

Niet alleen bij de heren werden duels op het scherpst van de snede uitgevochten. Debby Halvemaan vond haar gelijke in haar tegenstander, wat dikwijls leidde tot een mooie strijd die over en weer ging.

Na dertig minuten korfbal gingen de Leiderdorpers aan kop met 11 - 13. Waar de aanvalskracht bij ZKC '31 voornamelijk van individuen moest komen, bleek het scorend vermogen bij Velocitas over de linies verdeeld. De variatie aan doelpuntenmakers bleek ook in de tweede helft lastig te bestrijden voor de thuisspelende ploeg.

Lange tijd bleef het verschil tussen beide teams maar twee of drie punten. Met nog een kwartier op de klok vergrootte Pieter Paardekoper de marge door 16 - 20 te maken. ZKC '31 zette de achtervolging in en kwam met 19 - 21 nog eventjes in de buurt.

De inhaalslag had de Zaandammers echter de nodige energie gekost, waar Velocitas dankbaar gebruik van wist te maken. De Leiderdorpers controleerden de slotfase, bleven rustig zoeken naar de kansen, en wonnen uiteindelijk met 23 - 27.

De Leiderdorpers staan de na overwinning tweede op basis van doelsaldo. De eerste plaats wordt ingenomen door Exakwa uit Lelystad.

Vandaag (dinsdag) mag Velocitas alweer aan de bak. Dan komt het selectieteam in actie tegen ODO voor de Zuid-Holland Korfbal Cup.


Badminton met Beaujolais

toernooi n Traditiegetrouw organiseert de Leiderdorpse badmintonclub De Spotvogels elk jaar, bij het uitkomen van de nieuwe Beaujolais primeur wijnen, een recreatief Beaujolaistoernooi. Hoewel hard werd gestreden om de winst in dit prestigieuze toernooi werd uiteraard werd het proeven van de Beaujolais primeur niet vergeten!

De winnaars dit jaar waren drie mannen die de glaasjes Beaujolais heerlijk vonden en daarom veelvuldig hebben bijgevuld. Gerrit Hoek pakte de hoofdprijs, Cor van den Boogaard en Pepijn van Empelen deelden de 2e en 3e plaats. Ze wonnen ieder een wijnglas gevuld met een druivenmix.

BC De Spotvogels organiseert meerdere malen per jaar recreatieve toernooien voor alle spelers van BC De Spotvogels en BC Shuttlewoude, zowel voor beginners als gevorderde spelers. Er worden alleen dubbelpartijen gespeeld en elke ronde wordt door loting bepaald wie met wie tegen welke twee tegenstanders speelt.


Aquadraat naar verdiende overwinning

waterpolo n Aquadraat Dames 1 moest het afgelopen weekend opnemen tegen het iets hoger geklasseerde Niemo uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Vorig seizoen werd van deze ploeg verloren in de strijd om het kampioenschap, zaterdag waren de rollen omgekeerd en kwam Aquadraat als overwinnaar uit het water.

De wedstrijd kenmerkte zich vooral door het fysiek te zware spel van Niemo. Dit leidde tot vele uitsluitingen aan de kant van Niemo wat alleen al in de eerste periode driemaal keer een vrouw-meer situatie voor Aquadraat opleverde. Maar geen van de keren leidde dit tot een doelpunt. Dat was anders in de rest van de wedstrijd waarin Aquadraat deze buitenkansjes juist goed wist te benutten. Eerst zette Anouk Rietveld de 1-1 op het scorebord en even later scoorde Sanne de Ridder uit een overtalsituatie 1-2.

Niemo kwam aan het begin van de derde periode nog wel even op voorsprong maar twee prima uitgespeelde vrouw-meer situaties (Anouk Rietveld en Lieke van Amsterdam) en een tussendoor gescoorde strafworp (Lieke van Amsterdam) zetten Aquadraat op een 4-5 stand halverwege de laatste periode. Dat bleef ook de eindstand waardoor de ploeg van Sander Philippo drie punten mee naar huis nam en stijgt naar een 9e plaats.

Meer berichten