Were Di zette Alecto vooral in de eerste helft stevig onder druk. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Scoren blijft struikelblok voor Alecto

Algemeen

Ook in de laatste wedstrijd voor winterstop is het Alecto niet gelukt om de eerste winst van dit seizoen te pakken. Ondanks een sterke tweede helft gingen de Leiderdorpse hockeysters zondag op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Were Di.

Op papier was verlies te verwachten: Alecto staat helemaal onderaan de ranglijst in de overgangsklasse, Were Di staat op de derde plek, met evenveel punten als nummer 2.

De wedstrijd startte met hoge druk van de Tilburgse ploeg. Al in derde minuut viel de 0-1. Alecto antwoordde met een aanval die voorlangs het doel schoot. Were Di joeg op meer en de doelpogingen vlogen de gastvrouwen om de oren, maar het lukte om het doel verder schoon te houden. In het tweede deel van de eerste helft kwam Alecto wat onder de druk uit en kreeg de wedstrijd meer in eigen hand met sterk verdedigend werk en een aantal doelpogingen. Maar de gelijkmaker wilde niet komen.

In de tweede helft was het Alecto die druk zette. De ploeg van trainer Jaïr Levie liet zien genoeg potentie in huis te hebben. Alleen het scoren wilde maar niet lukken. Were Di had een paar minuten voor tijd meer geluk en bepaalde de eindstand op 0-2.

De conclusie is dat Alecto een team heeft vol kwaliteit, individueel en zeker ook als team. Maar dat komt in de uitslagen nog niet naar voren. De winterstop is een goede gelegenheid om te analyseren wat er moet gebeuren om effectiever te worden en daadwerkelijk te gaan winnen.