Een redding van RCL keeper Andrew Bontje
Een redding van RCL keeper Andrew Bontje Foto: Johan Kranenburg

RCL niet opgewassen tegen nummer twee

Algemeen

RCL was zaterdag tegen Die Haghe geen schim meer van de vlot combinerende en efficiënte ploeg die het kan zijn. Weg was vooral de beleving bij het grootste deel van de spelers en dat tegen de ploeg die de reputatie heeft er vanaf de eerste minuut in te kletsen: Die Haghe.

Het eerste half uur sneden de bezoekers met regelmaat door de Leiderdorpse defensie als een mes door warme boter. Op met name Sami Aouad Said was geen vat te krijgen. De trouwe rood-witte supporters haalden dan ook opgelucht adem dat de ruststand slechts 1-2 was.

Slechts twee bescheiden kansjes, van Thom Wijnalda en Melvin van Gent, kon de thuisploeg na 45 minuten laten noteren. De bezoekers konden terugkijken op heel wat meer. De ongrijpbare Said schoot al snel na een steekpass hoog over en met een kopbal 'aaide' hij de bal slechts die daarna net voorlangs ging. Hij was wel verantwoordelijk voor de 0-1 toen hij Mickey Tromp weer eens zijn hielen liet zien en Sebastiaan van der Starre de kans gaf de 0-1 in te schuiven.

Even later testte hij het reactievermogen van keeper Andrew Bontje die knap reageerde. De 0-2 leek nabij, maar het werd compleet onverwacht toch gelijk. Een vrije bal werd door Wijnalda voor de voeten gekopt van Tommy Sinteur die met een halve volley van dichtbij scoorde. 'Een kadootje', oordeelde de aanhang van de bezoekers. 'Onze verdediging stond te slapen.' Het echte presentje van de dag was van RCL en bestemd voor Die Haghe. Heel nonchalant nam de verder keihard werkende Nick van Bemmel een vrije trap op de middellijn. Zijn bal werd heel simpel onderschept door de bezoekers en dankzij een paar misverstanden in de RCL gelederen werd het gemakkelijk 1-2. Die dreun kwam hard aan zo vlak voor rust en die klap kwam RCL eigenlijk niet meer te boven.

In de tweede helft was er niet veel meer over van het zo dynamisch spelende Die Haghe. Van Said werd weinig meer vernomen en de Hagenaars leken het allemaal best te vinden. Van een verbeten terug vechtend RCL was evenmin sprake. Er ging net als in de eerste helft veel te veel fout. Onnodig balverlies, te veel verloren duels en gebrek aan beleving speelden de spelers van Henk Buyn parten. Keeper Bas Frost van Die Haghe hoefde amper serieus in actie te komen. Vlak voor tijd bracht een messcherpe counter de beslissing. Van der Starres tweede doelpunt betekende 1-3 en met nog slechts enkele minuten te spelen was dat de definitieve nekslag.

Voor RCL lijkt er op dit moment geen rol van betekenis weggelegd. De Leiderdorpers lijken aan kracht ingeboet te hebben in vergelijking met vorig seizoen, hoewel erbij gezegd moet worden dat krachten als Sander Blijleven , Sem Overduin en Robn Brasker zaterdagmiddag deerlijk gemist werden.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl