Eerste Business Club evenement bij Asopos
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Laila Driessen onthulde een sponsorwand met alle namen van de nieuwe partners.
Burgemeester Laila Driessen onthulde een sponsorwand met alle namen van de nieuwe partners. (Foto: PR)

Eerste Business Club evenement bij Asopos

Vrijdagmiddag 17 november kwam een grote groep ondernemers uit de Leidse regio, en van daarbuiten, bijeen in Leiderdorp. Studentenroeivereniging Asopos de Vliet organiseerde haar eerste Business Club evenement in haar eigen verenigingsgebouw.

De aanwezigen, variërend van vertegenwoordigers van grote frisdrankproducenten tot lokale winkeliers, maakten kennis met elkaar en met de vereniging. Gedurende het evenement werden zij daarbij getrakteerd op een aantal gepassioneerde toespraken.

De aftrap van het evenement werd verzorgd door burgemeester Laila Driessen van Leiderdorp. Zij wendde zich tot de aanwezigen en sprak over het belang van sport en ondernemerschap in een lokale gemeenschap. "Het is belangrijk dat er kruisbestuiving plaatsvindt tussen jong en oud, tussen studenten en ondernemers. Ik ben blij dat dit vanaf vandaag ook in Leiderdorp kan bij de Business Club van Asopos de Vliet." Naderhand nam Driessen uitgebreid de tijd om te spreken met de aanwezige ondernemers. Ook onthulde de burgemeester een sponsorwand met alle namen van de nieuwe partners. Deze zal voortaan de entree van het verenigingsgebouw sieren.

Olympisch Brons

Tijdens het Business Club evenement werd naast ondernemerschap ook uitgebreid stilgestaan bij topsport. Asopos de Vliet floreert al enige jaren op het water, met als hoogtepunt het winnen van Olympisch brons door Boudewijn Röell in de Holland Acht in Rio. Röell sprak tijdens het evenement, met zijn Olympische medaille om zijn nek, trots over zijn sport en zijn vereniging. "Op deze vereniging heb ik geleerd dat alles mogelijk is, als je er maar hard genoeg voor werkt. Die instelling, die je bij iedere fanatieke roeier aantreft, is natuurlijk enorm waardevol, juist in het bedrijfsleven."

Veel tijd was er vooral voor gesprek tussen de leden van de nieuwe Business Club. Ondernemers, winkeliers en vertegenwoordigers van landelijke bedrijven kregen de kans van elkaar te leren. Onder de aanwezige bedrijven waren bestaande partners van Asopos de Vliet, zoals HWRK en Mise en Place. Wat de avond echter mede tot een groot succes maakte was de aanwezigheid van een groot aantal nieuwe relaties. Voorbeelden daarvan zijn Aluminium Kunst Leiden, Bodytec Leiderdorp en vele anderen.

Meer berichten