Logo leiderdorpsweekblad.nl
Leerlingen van 't Bolwerk met de judoleraar in de tijdelijke dojo in de gymzaal.
Leerlingen van 't Bolwerk met de judoleraar in de tijdelijke dojo in de gymzaal. (Foto: PR)

Judo voor jongste groepen PCOB-scholen

De jongste drie groepen van PCOB-scholen in Leiderdorp krijgen dit schooljaar voor het eerst ook judoles. Deze week wordt de eerste serie van vier lessen afgerond. De judolessen worden georganiseerd in samenwerking met Schooljudo.nl

Op de basisscholen 't Bolwerk, Kastanjelaan, Willem de Zwijger en Regenboog werd na de herfstvakantie de gymzaal viermaal omgetoverd in een dojo met echte judomatten. Gehuld in complete schooljudopakken leerden de kinderen van de groepen 1 tot en met 3 de beginselen van deze sport.

Een beetje spannend was het wel, de eerste les. Maar nu kunnen de kinderen niet wachten tot ze weer op de mat mogen. Een echte judomeester zorgt ervoor dat de kinderen met respect en vertrouwen kennis maken met judo. Bij Schooljudo draait het om zes essentiële thema's; vertrouwen, respect, beheersing, samenwerken, weerbaarheid en discipline. Er is ook een zevende waarde: plezier. De katalysator van de rest.

De scholen hebben het Schooljudo omarmd omdat het een belangrijke bijdrage kan leveren aan de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Na de voorjaarsvakantie staat nog een serie van vier judolessen op het programma.

Meer berichten