Onnodig verlies Aquadraat
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Keeper Quinten van Buul (met rode cap) had zaterdag een glansrol. | Archieffoto
Keeper Quinten van Buul (met rode cap) had zaterdag een glansrol. | Archieffoto (Foto: PR)
Sport

Onnodig verlies Aquadraat

Aquadraat Heren 1 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen het eveneens op de zesde plaats staande d'Elft uit Delft. De uitwedstrijd kende een prima start maar werd teleurstellend afgesloten met verlies.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de focus gelegd op de 'domme' fouten die in de afgelopen wedstrijden nog wel eens werden gemaakt. Verkeerde verdedigende keuzes en foute passes waren teveel voorgekomen en de Leiderdorps-Koudekerkse waterpoloërs moeten er aan werken zorgvuldiger te spelen, was de boodschap.

Dat ging tegen d'Elft meteen goed. De eerste twee periodes was het jonge Aquadraat ruim de bovenliggende partij. Counterend werd d'Elft eruit gespeeld en via goals van Luuk Enter, Timo Dreef (2x), Maikel Ruijgers en jeugdspeler Teun Rutger kwam een ruime 2-5 voorsprong op het bord te staan.

De tweede periode werd dit spel voortgezet en wist Quinten van Buul zich te onderscheiden door vele schoten van d'Elft uit het doel te ranselen. Helaas zag één van de scheidsrechters een bal die via de onderkant van de lat voor de doellijn terecht kwam aan voor een doelpunt waardoor de achterstand van d'Elft werd teruggebracht tot 3-5. Aquadraat herstelde hier goed van en wederom Luuk Enter, Maikel vd. Berg (2x) en Timo Dreef scoorden wat de de stand aan het eind van de periode op 7-9 bracht.

Daarna verloor Aquadraat het overwicht. Dat was enerzijds het gevolgd van zeer warrig fluiten van de scheidsrechters en anderzijds omdat de ploeg ervaren kracht Rik Speel na drie persoonlijke fouten de wedstrijd zag verlaten. Van de chaos wist d'Elft goed gebruik te maken en langszij te komen (11-11) in de voorlaatste periode.
In die laatste periode kwam d'Elft op voorsprong via twee dubieuze man-meer situaties (13-11) en miste Aquadraat de aansluiting door het niet benutten van een strafworp. Wel wist Luuk Enter met nog iets meer dan een minuut op de klok zijn derde doelpunt te scoren wat de spanning weer geheel terug bracht (13-12). Met daarna nog één aanval op de klok ging de ploeg nog voor een punt maar verloor de bal. Daardoor kon d'Elft drie seconden voor tijd de 14-12 scoren.

Meer berichten