De top 5 van de CDA kieslijst. V.l.n.r. Jan Huisman, Medea Hempen, Mirjam van der Stelt, Jeff Gardeniers en Huibrecht Bos.
De top 5 van de CDA kieslijst. V.l.n.r. Jan Huisman, Medea Hempen, Mirjam van der Stelt, Jeff Gardeniers en Huibrecht Bos.

Mirjam van der Stelt lijsttrekker CDA Leiderdorp

Algemeen Verkiezingen

De huidige fractievoorzitter van CDA Leiderdorp, Mirjam van der Stelt, wordt lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De leden van het CDA Leiderdorp volgden vorige week woensdag het voorstel van het bestuur om haar als nummer 1 op de lijst te zetten.

De nummer 2 op de lijst is de huidige wethouder van financiën, Jeff Gardeniers. Verder bestaat de top 5 uit nieuwelingen in de Leiderdorpse politiek. Met op nummer 3 Medea Hempen, op 4 Huibrecht Bos en op 5 Jan Huisman.

Momenteel bestaat de Leiderdorpse CDA-fractie uit vier leden. Naast Van der Stelt zijn dat Ria van Diepen-van Wijk, Geert Schipaanboord en Felix Stam. Geen van drieën komt terug in de nieuwe fractie. Van Diepen-van Wijk heeft na twaalf jaar raadslidmaatschap gekozen voor een plek in de luwte en staat op 18. Schipaanboord, die namens de SGP deel uitmaakte van de fractie, gaat de verkiezingen in als lijsttrekker voor ChristenUnie-SGP.  Felix Stam, die in 2014 in de raad kwam,  heeft aangegeven niet met zekerheid te kunnen zeggen dat hij de volledige raadsperiode van vier jaar zal volmaken. Dat heeft  de leden ertoe gebracht hem te kandideren voor een in zijn ogen onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst. Hij heeft vervolgens bedankt voor deze lagere notering.

Uit de krant