Toilet Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp schoonste van Nederland
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. | Foto: C. v.d. Laan
Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. | Foto: C. v.d. Laan
Algemeen

Toilet Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp schoonste van Nederland

In de 33e editie van het Nationaal Toiletonderzoek is toilet van het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp uitgeroepen tot het schoonste openbare toilet van Nederland. Dat werd vandaag, maandag 13 november, bekend gemaakt. 

Het Nationaal Toiletonderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door Service Management, het platform voor schoonmaakprofessionals, in samenwerking met Facility Trade Group, specialistische totaalleverancier van hygiënische voorzieningen en facilitaire producten. Het onderzoek richt zich enerzijds op de aanwezigheid van bacteriekoloniën, anderzijds op de visuele waarneming.

Uit het onderzoek blijkt dat representatieve hotels en restaurants relatief vaak schoon sanitair hebben, met 44 procent. Nederlanders kunnen ook uitwijken naar een ziekenhuis of een dokterspraktijk want ook de zorg scoorde met 44 procent goed. Openbare gebouwen als gemeentehuizen, bibliotheken en stations scoorden 35 procent schoon. De warenhuizen en bouwmarkten sluiten de rij met 28 procent schoon.

Bij Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp werd maar één bacteriekolonie gevonden. Dat is uitzonderlijk weinig. Hans Rijsbergen, teamleider schoonmaak & textiel: "In de openbare ruimtes van het ziekenhuis, dichtbij de ingang, maken we maar liefst vijf keer per dag schoon. Dat is namelijk het visitekaartje van het ziekenhuis."

Walter van der Wilt, manager servicecentrum Hoteldiensten: "De schoonmaker is bij ons minstens zo belangrijk als bijvoorbeeld de chirurg, want als de operatiekamers niet schoon zijn, kan de chirurg niet opereren. Dat belang mogen we nog wel eens vaker naar voren brengen. Daarom zijn we ook heel trots op deze erkenning."


Service Management vormt al meer dan dertig jaar hét platform voor de schoonmaakprofessional. Jaarlijks organiseert Service Management het Nationaal Toiletonderzoek. Samen met Facility Trade Group, specialistische totaalleverancier in reinigingssytemen en -machines, hygiënische voorzieningen, facilitaire producten en technische services, voerde Service Management een anonieme steekproef uit in 150 openbare toiletten in Nederland. De uitvoerige resultaten zijn gepresenteerd in het vakblad Service Management. Het nummer met de resultaten van het onderzoek van deze jaargang is vanaf dinsdag 14 november te verkrijgen. Belangstellenden kunnen het onderzoek downloaden via www.servicemanagement.nl.

Meer berichten