Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Olaf McDaniel (links aan de statafel) was tevreden over de opkomst bij het Duurzaamheidsevent.
Wethouder Olaf McDaniel (links aan de statafel) was tevreden over de opkomst bij het Duurzaamheidsevent. (Foto: Johan Kranenburg)
Milieu en duurzaamheid

'Duurzaamheid leeft in Leiderdorp'

Wethouder Olaf McDaniel (PvdA) van onder meer Duurzaamheid en Afval, was zaterdag een tevreden mens. Het Duurzaamheidsevent in het atrium van het Leiderdorpse gemeentehuis  werd uitstekend bezocht. "Duurzaamheid leeft in Leiderdorp", constateerde McDaniel.

Door: Corrie van der Laan

Veel belangstelling was er voor twee acties van de gemeente Leiderdorp: Operatie Steenbreek waar burgers gevraagd werd met goede ideeën te komen om overbodige stukjes asfalt in de gemeente groen in te richten, en Actie Regenton, waarbij inwoners van Leiderdorp een voucher konden krijgen om een regenton aan te schaffen tegen een sterk gereduceerde prijs. Maar ook de verschillende bedrijven die hun producten lieten zien om  energie te besparen, duurzame energie op te wekken, duurzame vormen van mobiliteit te vergroten en groene daken en tuinen aan te leggen, kregen een stroom van geïnteresseerde bezoekers. 

Heel wat vragen waren er over het 'omgekeerd afval inzamelen' dat de gemeente in de loop van 2018 wil gaan invoeren en waarvoor binnenkort in de wijken 't Heerlijk Recht en Schansen en Dreven pilots starten. "Mensen waren vooral nieuwsgiering naar de inzamelbakken voor herbruikbare spullen die ze straks krijgen", vertelde McDaniel.

Tussen de bedrijven door werden de bezoekers verwend met verantwoorde, vegetarische snacks. "Onverwacht lekker", volgens de wethouder.    

Meer berichten