Logo leiderdorpsweekblad.nl
De winnaars van de Leiderdorpse Sporverkiezingen in 2016.
De winnaars van de Leiderdorpse Sporverkiezingen in 2016. (Foto: Johan Kranenburg)
Sport

Genomineerden Leiderdorpse Sportverkiezingen 2017 zijn bekend


De Stichting Sportpromotie Leiderdorp heeft de genomineerden voor de 23ste editie van de Leiderdorpse Sportverkiezingen bekend gemaakt.  

In de categorie Sportman dat Finn Vogelenzang (taekwondo), Jeroen Kampschreur (zitskiën) en Jorrit Croon (hockey). Kandidaten voor de titel Sportvrouw van het Jaar waren er blijkbaar minder want hier zijn maar twee dames genomineerd: Rozanne Voorvelt (waterpolo) en Iris Baas (zeilen).

Volleybalvereniging Leython DC, voetbalvereniging RCL en korfbalvereniging Velocitas zijn de kanshebbers voor de titel Sportvereniging van het Jaar.

Wat betreft de sportteams zijn dat Dames 1 van RCL, Dames 1 van Alecto (hockey) en jeugdteam C1 van Velocitas.

In de categorie talenten heeft Leiderdorp altijd een ruimte keuze. Dit jaar zijn bij de meisje genomineerd de zusjes Luna en Nadia Walsh (ritmische gymnastiek) en schaatser Angel Daleman. Bij de jongens zijn dat schaatsers Stan Springer en Henk van Atten en turner Diede Rozeboom.

Een deskundige jury bepaalt wie de uiteindelijke winnaars worden.

De Sportvrijwilliger van het Jaar wordt gekozen door de sportverenigingen. Genomineerd zijn Frans Schouten van Leython DC, Hilde van Herwijnen van Velocitas en Johan van Velzen van RCL.

Alle winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond op vrijdag 1 december in zalencomplex A4 aan de Elisabethhof 5 in Leiderdorp.

Meer berichten