Wethouder Beekhuizen opent het Mobiel Zorg Practicum. Schuin achter haar staat eigenaresse Karin Schokker.
Wethouder Beekhuizen opent het Mobiel Zorg Practicum. Schuin achter haar staat eigenaresse Karin Schokker.

Zorgdocente neemt vooraan eigen cursuslokaal mee

Algemeen Zorg

Docente verpleegkunde Karin Schokker uit Leiderdorp weet zeker dat ze voortaan haar bijscholingscursussen aan verpleegkundigen kan geven op een prettige plek, voorzien van alle nodige materialen. Ze neemt namelijk vanaf nu haar eigen geheel ingerichte klaslokaal mee in de vorm van een omgebouwde caravan.

Het Mobiel Zorg Practicum, zoals Schokker het gedoopt heeft, werd dinsdag 31 oktober voor de deur van Stichting Pluspunt geopend door de Leiderdorpse wethouder Angelique Beekhuizen.

Afgelopen voorjaar was Schokker het ineens zat om verpleegkundigen te onderwijzen en trainen in onhandige achterafzaaltjes. In augustus kocht ze een caravan die ze voorzien heeft van alles was ze nodig heeft voor haar lessen en practica. Er is zelfs een levengrote pop, om vaardigheden op te oefenen als injecteren, inbrengen van een infuus, neus-maagzonde of katheter en stomazorg.

Het Mobiel Zorg Practicum is niet alleen voor haar zelf prettig, maar zeker ook voor haar klanten, benadrukt Karin. "Vaak moeten de verpleegkundigen voor bijscholing naar een opleidingsplek reizen. Ik kom naar ze toe, wat een hoop tijd en geld scheelt. Uiteindelijk betekent dat meer handen aan het bed."

Afbeelding

Uit de krant