Een fel duel in de wedstrijd Alecto-Klein Zwitserland.
Een fel duel in de wedstrijd Alecto-Klein Zwitserland. Foto: Johan Kranenburg

Alecto optimistisch naar koploper

Algemeen Sport

Er staat Alecto Dames 1 morgen (zondag 5 oktober) een zware wedstrijd te wachten. De Leiderdorpse hockeysters reizen dan af naar Amsterdam waar ze het opnemen tegen Pinoké Dames 1, de koploper uit de Overgangsklasse.

Alecto bungelt na acht wedstrijden helemaal onderaan maar groeit duidelijk in niveau en is sinds afgelopen zondag in ieder geval niet meer puntloos. Op 29 oktober werd op eigen veld gelijk gespeeld tegen middenmoter Klein Zwitserland (2-2).

Makkelijk ging dat niet, Klein Zwitserland kwam goed uit de startblokken en na tien minuten spelen stond er al 0-2 op het scorebord. Via een strafbal kwam scoorde Anneloes Verrier voor rust nog de 1-2.

Na de rust ging Alecto op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam al snel toen alweer Verrier uit een corner de bal in de touwen tipte.

Beide ploegen gingen vol op de aanval en kregen nog de nodige kansen maar gescoord werd er niet mee, mede door de solide spelende keepsters.

Alecto is vol vertrouwen dat de stijgende lijn wordt voortgezet. Wie weet, wordt er zondag wel gestunt tegen Pinoké.