Razend drukke Winkelochtend voor ouderen
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De ouderen komen even bij van het winkelen met een kop koffie plus een taartje en zang van het koor Young@Heart.
De ouderen komen even bij van het winkelen met een kop koffie plus een taartje en zang van het koor Young@Heart. (Foto: Johan Kranenburg)
senioren

Razend drukke Winkelochtend voor ouderen

Het wordt elk jaar drukker tijdens de Winkelochtend voor ouderen en mensen met een beperking in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof, die vanochtend (1 november) plaatsvond. Zoals traditie is, trakteerde eigenaar Wereldhave van het winkelcentrum de bezoekers op koffie met een gebakje, en dit keer gingen er zo'n 750 petit fours doorheen.

Verder was er live muziek en entertainment, er stonden informatiekramen van organisaties en bedrijven die speciaal voor de doelgroep van belang zijn, en vanzelfsprekend zorgden de winkeliers voor leuke aanbiedingen.

Het was alweer de 17e editie van de Winkelochtend voor ouderen. De organisatie was zoals altijd in handen van ouderenorganisatie Pluspunt, Verpleeghuis Leythenrode en de winkeliersvereniging van Winkelhof. De organisatie kan altijd rekenen op leden van de Lions Club Leiderdorp om hand-en-spandiensten te verrichten. Het is ook vaste prik dat leerlingen uit de derde klas mavo en havo van het Visser 't Hooft Lyceum in Leiderdorp een helpende hand bieden, bijvoorbeeld door rolstoelen te duwen of te helpen met winkelen.

Bedankje voor decaan

En al zeventien jaar lang is het decaan Peter-Frank Koster die de leerlingen enthousiasmeert om zich in te zetten op deze ochtend. Als bedankje kreeg hij vanochtend een bloemetje van de Leiderdorpse CDA fractie (zie foto hieronder). "We bedanken altijd in november een aantal Leiderdorpse vrijwilligers voor hun inzet", legde CDA-er Joop van Huut uit. "Meestal doen we dat bij de vrijwilliger thuis, maar we vonden dit een mooie gelegenheid om Koster in het openbaar in het zonnetje te zetten."

Meer berichten