Calvin van Stenus pakt dubbel goud
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sport

Calvin van Stenus pakt dubbel goud

Calvin van Stenus op het hoogste podium.
Calvin van Stenus op het hoogste podium. (Foto: PR)

Calvin van Stenus was zaterdag 28 oktober oppermachtig tijdens het Garage Wilgenlaan Jeugdtoernooi bij Pip BBV in Berkel en Rodenrijs.

Hoewel hij officieel nog in de U15 uit mocht komen, koos de ervaren speler van de Leiderdorpse badmintonclub De Spotvogels voor de hoogste klasse, de U19. Vanwege het grote aantal deelnemers in het enkelspel was er gekozen voor een afvalsysteem. Dat zette de spelers extra onder druk.

Calvin moest al meteen in de eerste ronde tegen een van zijn grote concurrenten uitkomen. Het werd een schitterende en uitermate sportieve driesetter die Calvin wist te winnen. Tot aan de finale kreeg hij niet veel tegenstand meer. In de finale speelde hij tegen een oude bekende van wie hij eerder een keer had gewonnen maar ook een keer had verloren. Omdat dit het laatste jeugdtoernooi was waar zijn 19-jarige tegenstander aan mee mocht doen, was deze extra gemotiveerd om te winnen. Calvin had echter ook zo zijn redenen om dit toernooi te willen winnen. Vijf jaar eerder was dit jeugdtoernooi het allereerste toernooi waar de Spotvogel aan deelnam. Toen haalde hij net de finale niet in het enkelspel en eindigde hij als tweede in het dubbelspel. Daarom was hij in deze herkansing uit op goud. Dit zorgde ervoor dat de finalisten elkaar geen duimbreed toegaven.

De eerste set ging naar Calvin. Bij de stand 20-19 in de tweede set stond Calvin op matchpoint. Maar zijn tegenstander wist niet van opgeven en vocht zich terug in de wedstrijd, waardoor een derde set onvermijdelijk werd. In de derde set liet Calvin echter ongelooflijk spel zien. Met voetenwerk dat dik in orde was, subtiel maar scherp netspel en slim geplaatste ballen speelde hij zijn tegenstander volledig weg en won hij de wedstrijd.

Ook in het dubbelspel waren Calvin en zijn gelegenheidspartner, Gino de Graaff, oppermachtig. Na vijf jaar had Calvin eindelijk zijn twee gouden trofeeën.

Het was niet het enige succes voor De Spotvogels. Brechtje van Workum pakte zilver in het enkelspel en met partner Nandini Hota goud bij de dubbel in de categrorie U11 meisjes, en Job Beun was de beste in de categorie U11 jongens.

Meer berichten