Logo leiderdorpsweekblad.nl
Honderden ballonnen gaan de lucht in.
Honderden ballonnen gaan de lucht in. (Foto: Johan Kranenburg)
Onderwijs

Kindcentrum Voorhof officieel heropend

Vrijdagmiddag 27 oktober was het groot feest bij Kindcentrum Voorhof aan de Marjoleintuin in Leiderdorp. Kinderen, ouders en leerkrachten vierden samen dat de ingrijpende renovatie van de basisscholen De Hasselbraam en Regenboog en de kinderopvanglocatie van Floreokids afgerond is. Het veertig jaar oude gebouw voldoet nu weer helemaal aan de eisen van deze tijd.

De grote opknapbeurt, gecombineerd met een verbouwing, startte eind vorig jaar. De Hasselbraam werd tijdelijk gehuisvest in het Doesmeer gebouw aan de Hoogmadeseweg, voor Floreokids en De Regenboog werden noodgebouwen op het schoolplein gezet. Met de start van de het nieuwe schooljaar verhuisden de laatste twee meteen terug naar het vernieuwde gebouw, al moesten daar toen nog een paar kleine dingen afgerond worden, De Hasselbraam kwam vijf weken later.

De officiële heropening van afgelopen vrijdag werd verricht door burgemeester Laila Driessen en onderwijswethouder Jeff Gardeniers. Eerst mochten de kinderen ballonnen oplaten - niet schadelijk voor het milieu want volledig en snel afbreekbaar, verzekerde Regenboog directeur Carla Kerner - daarna werden de naamborden van de gebruikers van de gebouwen onthuld. Driessen trok aan de linkerkant van het gebouw het doek weg voor de namen FloreoKids en Regenboog, daarbij geassisteerd door Kerner en locatiehoofd Nikki van Poelgeest van FloreoKids. Gardeniers kreeg aan de rechterkant hulp van interim locatieleider Egbert Raateland van De Hasselbraam om het naambord van die school te ontdoen van de bedekking.

Het kindcentrum kreeg ook nog een cadeautje van de gemeente: een paar fraaie bloembakken. Symbool voor de groei en de bloei van de jeugd, aldus burgemeester Driessen.

Meer berichten