Cerise Klijn (rechts) scoort met het hoofd de gelijkmaker voor de Racing.
Cerise Klijn (rechts) scoort met het hoofd de gelijkmaker voor de Racing. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL en SSS houden elkaar in balans

Algemeen Sport

De vrouwen van RCL kwamen tegen SSS niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Geen topvoetbal op De Bloemerd maar wel veel spanning en een juiste uitslag gezien het vertoonde spelbeeld. Bij rust stond de ploeg uit Klaaswaal nog op voorsprong. De meiden van coach Janet Griffioen hadden de wedstrijd in de tweede helft volledig naar zich toe kunnen trekken maar verzuimden te scoren.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

RCL liet in de eerste fase het initiatief volledig over aan mede promovendus SSS. Sluitpost Cynthia Roeleveld bood direct al redding bij de eerste actie. In de zevende minuut een vrije trap op de rand van de zestien voor het fysiek sterkere SSS. Rosalie Hoogerwerf schoot het leer met uiterste precisie in de touwen. Het had zelfs nog erger kunnen worden voor de Racing want opnieuw scoorde SSS. Er werd echter buitenspel werd geconstateerd en de thuisploeg kwam goed weg.

De ploeg uit Klaaswaal speelde duidelijk in een hogere versnelling en was de meest smaakmakende ploeg. Na het eerste kwartier kwam RCL beter in het spel en wilde het verloren terrein terugpakken. De ommekeer kwam met Drita Çelaj en Sabine Verheul als aangevers voor Dominique van Wensveen, Kirsten Kok en Cerise Klijn. Het leverde mooie kansen op maar geen gelijkmaker. Een prima actie van Drita Çelaj werd gestopt door sluitpost Agnita Nouwen en een slim wegdraaiende Wilan Gies Broesterhuizen zag haar inzet tot tweemaal toe via de lat overgaan.

Na de pauze trad een super gemotiveerde rood-witte brigade aan die toe wilde slaan. Dat gebeurde ook want in de 48e minuut kwam RCL langszij. Een hoekschop op rechts van Kirsten Kok werd perfect door Cerise Klijn ingekopt. Een fraaie treffer en een juiste verhouding van het spelbeeld. De Racing voerde de druk op en Drita Çelaj, Dominique van Wensveen, Bo Tuinstra, Cerise Klijn, Samanta Stojanovic kregen mogelijkheden. Het wachten was op de bevrijdende treffer van de Leiderdorpsen maar die viel niet. Ruimte nu wel voor SSS maar de voorwaartsen liepen in de fuik bij Susan Hoogenboom en Geke Maat. RCL kreeg in de allerlaatste minuut nog goede mogelijkheden met Samanta Stojanovic en Bo Tuinstra. Maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft had RCL de wedstrijd in hun voordeel moeten beslissen. Coach Janet Griffioen was na afloop niet blij want was van mening dat twee dure punten werden verspeeld. 'Het had gewoon winst moeten zijn als je ziet hoeveel mogelijkheden wij creëerden in de tweede helft. Wel speelden wij een dramatische eerste helft en ver onder ons niveau', aldus Griffioen. Het houtwerk speelde de ploeg opnieuw parten maar de collectieve wilskracht blijft toch de allerbelangrijkste drijfveer.

Drita Çelaj is sneller dan Nicoletta Geenen.