Logo leiderdorpsweekblad.nl
De paden in het Leiderdorpse deel van de polder zijn al in 2012  aangelegd.
De paden in het Leiderdorpse deel van de polder zijn al in 2012 aangelegd.
Regio

Teylingen traag met fietspad in Boterhuispolder

De realisatie van het nieuwe fietspad aan de noordzijde van de Boterhuispolder, de Teylingse kant, verloopt minder snel dan werd gedacht. Naar verwachting zal het ergens in 2018 gereed komen.

Door: Nico Kuijt

Het grote project om de Boterhuispolder een meer recreatieve invulling te geven, is al jaren geleden gestart. Het zuidelijke deel van de polder ligt in Leiderdorp en die gemeente heeft al in 2012 allerlei paden en verpoosplekken gerealiseerd. Maar Teylingen loopt wat achter met het invullen van het noordelijke deel. Daar moet op de kop een fiets- en wandelpad komen, maar dat loopt steeds weer vertraging op.

In politiek Leiderdorp kijft inmiddels een wat milde kritiek over de voortgang bij haar zuster, maar Teylingen sjokt toch in haar eigen tempo voort om het doel te bereiken, zodat uiteindelijk de fietser rondom de polder kan pedaleren.

Daarnaast wordt nog onderzocht of en hoe een weidevogelgebied, een zogenaamde nat-dras-gebied, in de polder ingericht kan worden. "De snelheid van realisatie loopt minder snel, dit project zal deels in 2018 plaatsvinden", geeft de gemeente Teylingen in haar voortgangsreportage aan.

Meer berichten