Logo leiderdorpsweekblad.nl
Leroy van Westrienen in een verbeten man tot man duel met één van de spelers van Valken'68. | Foto: J.P. Kranenburg
Leroy van Westrienen in een verbeten man tot man duel met één van de spelers van Valken'68. | Foto: J.P. Kranenburg
Sport

RCL herstelt zich van zeperd met fraaie zege op Valken'68

Na de ruime nederlaag van vorige week tegen HVC'10 was het de vraag hoe en of RCL zich zou herstellen tegen wellicht de voornaamste titelkandidaat, Valken'68. De Leiderdorpers gaven op gepaste wijze antwoord. De ploeg van Henk Buyn en Ron Sinteur won met 2-0 en daardoor bleef het nog lang gezellig op de Bloemerd. .

RCL speelde behoudend op eigen terrein. Buyn: "Een bewuste keuze na vorige week. Je weet ook dat Valken'68 een voorname titelkandidaat is en dan moet je daar de strijdwijze op aanpassen. Dat hebben we goed gedaan, want zij hebben niet bijster veel kansen gehad en dat is onze verdienste. We vertrouwen op onze doelman Andrew Bontje maar eigenlijk heeft hij geen zweet op zijn voorhoofd gekregen."

RCL opende rond de tiende minuut de score. Melvin van Gent, overgekomen van DoCoS, behield het overzicht en stelde Isi Adima in staat om te scoren. Valken'68 werd een paar keer gevaarlijk via Robbert van Delft, maar de ware Valkenburgse scherpte ontbrak. Dat laatste deed ook sterkhouder Jaap van der Plas, die in de warming-up uitviel.

Na de rust liep RCL ver achteruit om de voorsprong te verdedigen. Het kostte veel energie, maar de Leiderdorpers bleven dapper en relatief eenvoudig overeind. Enkele minuten voor het eindsignaal werd het duel definitief beslist. De ingevallen Tommy Sinteur werd gevonden en hij bleek in staat om Erwin van der Nagel te kloppen.

Buyn nog eens: "We hebben het compact kunnen houden en anders gespeeld dan anders. Wellicht was dat wat wennen voor ons thuispubliek, maar soms moet je leren van fouten en dat hebben we gedaan. HVC'10 uit heeft ons de ogen doen openen en wij hebben er een week hard aan gewerkt om ons zo op te richten."

Voor de waarnemend hoofdcoach was het een vervroegd verjaardagscadeautje. Een dag na de overwinning verjaarde het voetbaldier pur sang. "Dit zijn dan natuurlijk leuke presentjes en mijn verjaardag kon niet meer stuk. Uiteraard is dit een opsteker na vorige week, maar de volgende klus wacht alweer en daar kijken we nu al naar uit."

Buyn doelde hiermee op de derby van aanstaande zaterdag tegen koploper Lugdunum, om 15.00 uur op sportpark De Kikkerpolder in Leiden. Lugdunum verspeelde afgelopen weekend twee punten tegen SVC'08 waardoor het gat met de achtervolgers - RCL, UVS en Die Haghe - nog maar drie punten is.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier

Meer berichten