RCL met flair naar winst tegen Barendrecht
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Dominique van Wensveen haalt vernietigend uit en scoort het enige doelpunt.
Dominique van Wensveen haalt vernietigend uit en scoort het enige doelpunt. (Foto: Gert Jan van Heyningen)
Sport

RCL met flair naar winst tegen Barendrecht

De vrouwen van RCL pakten zaterdag de eerste volle drie punten van dit seizoen. Op sportpark De Bloemerd werd Barendrecht met 1-0 huiswaarts gestuurd. De meiden van coach Janet Griffioen hadden de wedstrijd volledig onder controle. Het team speelde met flair en overtuiging. Collectief werd gestreden maar staanders en lat verhinderden een hogere score.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

RCL startte scherp aan het duel in de Topklasse. De speelsters wilden nu eens echt eens vlammen. Laten zien aan het trouwe thuispubliek dat de formatie thuishoort op het allerhoogste amateurniveau. En dat ondanks alle blessures waar de ploeg mee kampt. De eerste kans was voor Barendrecht maar de Racing kwam snel bij de les en was rap in de omschakeling. Dat leverde mogelijkheden op voor Samanta Stojanovic, vervolgens Drita Çelaj en later Kirsten Kok van afstand. RCL kreeg het middenveld steevast in handen met Dominique van Wensveen, Lisanne van der Ende, Wilan Giesbroeksterhuizen, Cerise Klein en Kirsten Kok maar het bevrijdende doelpunt viel niet. Daarnaast was sluitpost Isa Pothof telkens de reddende engel voor Barendrecht. Ook bij een inzet van Giesbroeksterhuizen die via de lat nog net tot hoekschop werd verwerkt.

Wilskracht en techniek

In de tweede helft zette de Leiderdorpsen direct druk op de vesting van Barendrecht. Kirsten Kok kreeg een fraaie mogelijkheid terwijl een kopbal van Drita Çelaj uit een hoekschop ook net geen doel trof. Feller op de bal met aansluitende linies en collectief voor iedere meter knokken. Dat deed de Racing en met name Drita Çelaj die in de 54e minuut op wilskracht en techniek het leer ontfutselde en direct Dominique van Wensveen in stelling bracht. Die maakte geen fout, haalde vernietigend uit en scoorde de 1-0.

Vier minuten later scoorde Samanta Stojanovic maar liep daarbij wel sluitpost Isa Pothof onreglementair omver zodat het doelpunt niet werd bijgeschreven. RCL was aanzienlijk sterker maar van een verdubbeling van de stand kwam het steeds niet. Dominique van Wensveen testte opnieuw de deklat uit maar het leer verdween niet in de touwen.

RCL deed er alles aan de veilige tweede treffer op het scorebord te krijgen. Drita Çelaj lanceerde Romy Siera maar ook die actie leverde niet het gewenste resultaat op.

De meest onfortuinlijke RCL speelster was Bo Tuinstra. Haar inzet caramboleerde via doelvrouw Isa Pothof tegen de binnenkant van de staander en de terugkaatsende bal werd opnieuw door Tuinstra tegen de paal geschoten. In de laatste fase kreeg Barendrecht nog de kans om langszij te komen maar Roeleveld stond paraat.

Coach Janet Griffioen was na afloop niet alleen blij met deze drie punten maar complimenteerde de groep met het vertoonde wilskrachtige en bovendien flexibele karaktervolle optreden.

Meer berichten