Logo leiderdorpsweekblad.nl
Weinig gebruikte brievenbussen worden verplaatst naar drukkere plekken.
Weinig gebruikte brievenbussen worden verplaatst naar drukkere plekken. (Foto: PR)
Maatschappelijk

40 procent minder brievenbussen in Leiderdorp

PostNL past vanaf 20 november het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland aan. Ook Leiderdorp zal daar de gevolgen van ondervinden. Van de 32 brievenbussen in de gemeente verdwijnen er veertien. De achttien overigen blijven op dezelfde plek staan. Er komt één nieuwe brievenbus bij.

De brievenbussen die verdwijnen, zijn netjes verdeeld over de wijken van het dorp: één in het Heerlijk Recht, twee in het Doeskwartier, twee in de Kerkwijk, één in Ouderzorg, twee in de Voorhof, eén in de Binnenhof, twee in de Buitenhof en één in de Leyhof. Op de brievenbussen die geschrapt worden uit het netwerk, wordt minimaal drie weken voor ze verwijderd een aankondiging aangeplakt. Omwonenden ontvangen op hun huisadres een brief met informatie over de veranderingen.

De nieuwe brievenbus komt aan de Achthovenerweg ter hoogte van nummer 19a.

STEEDS MINDER POST

De reden voor de aanpassingen is dat er steeds minder post verstuurd wordt. Weinig gebruikte brievenbussen worden verwijderd of verplaatst naar drukke plekken als winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties waar brievenbussen blijven  of verdwijnen is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals de ouderenbonden de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

Meer informatie is te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Meer berichten