Afbeelding

Ruime winst RCL op debutant

Algemeen Sport

Wie alleen de eerste helft van de wedstrijd tussen RCL en 2e klasse debutant Nieuwkoop heeft gezien, zal nauwelijks geloven dat de eindstand 5-0 in het voordeel van de Racing is geworden. In die eerste helft was van de kant van de gastheren weinig beleving te zien. Na de rust kwamen de Leiderdorpers aanmerkelijk beter voor de dag en door de zege is RCL nu de directe achtervolger van koploper Lugdunum.

Misschien dachten de roodwitten aanvankelijk wel wat te makkelijk over deze tegenstander. Eerlijk gezegd zag het er daar in die eerste minuten wel naar uit. Direct na het beginsignaal kreeg linkerspits Isi Adima een grote kans die ternauwernood tot hoekschop kon worden verwerkt. Kort daarop kopte diezelfde Adima die de bal net over en waren er mooie kansen voor Thom Wijnalda en middenvelder Michael Schouten.

Pas na een kwartier spelen kwamen de mannen uit Nieuwkoop wat meer tot zichzelf en moest verdediger Sander Blijleven zelfs even reddend optreden. Hierna werden de bezoekers wat sterker en namen zij het middenveld in handen. Dat duurde tot haast een half uur spelen. Toen kon Adima bij een aanval met veel Leiderdorpers voor het Nieuwkoop-doel de bal binnen frommelen en noteerde hij daarbij zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club. Vervolgens kabbelde de wedstrijd wat voort tot aan de rust, met nog twee kansen voor RCL die echter niet verzilverd werden.

Het begin van die tweede helft was een kopie van de eerste. RCl schrok min of meer wakker toen de bezoekers een vrije trap mochten nemen. Het leek de gelijkmaker te worden maar keeper Andrew Bontje redde op fabelachtige wijze. Daarna begon het wat beter te draaien aan Leiderdorpse kant. Sinteur vanaf links bereikte Wijnalda en toen was het plotseling 2-0. Aanvallend werd het daarna allemaal wat beter, zonder dat het echt goed werd.

Eerst voorkwam Joris Verwey nog een doelpunt van Van Bemmel, maar daarna was het hek van de dam. Amgad El Ouath, overgekomen van Katwijk, mocht zijn opwachting maken in het eerste team en drukte daar meteen een stempel op. Na een indrukwekkende sprint over rechts tekende hij fraai zijn eerste doelpunt aan. Kort daarop vond Wijnalda dat hij daarbij niet achter kon blijven en na voorbereidend werk van wederom El Ouath werd het 4-0. Tenslotte deed het Van Bemmel nog een duit in het zakje deed door de eindstand op 5-0 te brengen.

Na drie wedstrijden heeft RCL nu 7 punten, 10 doelpunten voor en 2 tegen. De volle winst werd behaald tegen twee debutanten in de 2e klasse, dus valt er nog weinig te zeggen over de echte kracht van dit RCL. Daarvoor was de inzet en het spelniveau te mager en de tegenstand in vooral die tweede helft te zwak. Volgende week als er uit in Hoek van Holland tegen HVC'10 gespeeld moet worden, is er waarschijnlijk meer te zeggen hoe de ware krachtsverhoudingen liggen.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Jan Vos