Logo leiderdorpsweekblad.nl
De deelnemers aan het Groot Leiderdorps Dictee van 2016.
De deelnemers aan het Groot Leiderdorps Dictee van 2016. (Foto: Johan Kranenburg)
Kort nieuws

Groot Leiderdorps Dictee nu ook in teamverband

De zesde editie van het Groot Leiderdorps Dictee vindt dit jaar plaats op donderdagavond 16 november. Voor het eerst zal het dictee niet alleen open staan voor individuele deelnemers, maar ook voor teams van drie tot vijf personen. De resultaten van de beste drie deelnemers per team zullen bepalen welk team als winnaar wordt aangewezen.

De taalkundige krachtproef wordt zoals altijd georganiseerd door de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU). Opnieuw onthaalt de gemeente de deelnemers in het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan en zoals traditie is zal burgemeester Laila Driessen de tekst dicteren. Boekhandel De Kler stelt weer prijzen beschikbaar.

Op 16 november begint het dictee om 20.00 uur, de deelnemers worden vanaf 19.30 ontvangen met koffie of thee in de hal van het Gemeentehuis. De prijsuitreiking zal om ongeveer 21.30 zijn, waarna de bijeenkomst wordt besloten met een hapje en een drankje, aangeboden door de gemeente.

Individuele deelnemers kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 14 november aanmelden bij de LVU, leiderdorp@volksuniversiteit.nl, onder opgave van naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Teams kunnen zich op hetzelfde mailadres aanmelden, onder opgave van de namen, adressen, telefoonnummers en mailadressen van de teamleden én de naam van het team.

Meer berichten