Wandelclub Leythenrode knuffelt met kinderboerderijdieren
Logo leiderdorpsweekblad.nl
“Ik heb liever een konijn op schoot, dan een konijn op mijn bord!”
“Ik heb liever een konijn op schoot, dan een konijn op mijn bord!” (Foto: PR)
Maatschappelijk

Wandelclub Leythenrode knuffelt met kinderboerderijdieren

Op vrijdag 6 oktober was het de Nationale Ouderendag. In het kader daarvan besloot Bert van Eijk, beheerder van kinderboerderij 'De Houtkamp', iets extra's te organiseren voor de wandelclub van Leythenrode, die wekelijks een keer door park De Houtpark wandelt. Afgelopen woensdag nodigde Bert hen uit voor een tussenstop bij het educatief centrum in de Sterrentuin.

Tijdens deze middag kon er geknuffeld worden met konijnen. Stagiaires van kinderboerderij De Houtkamp zorgden ervoor dat de dieren ook even op schoot mochten. De dieren werden met open armen ontvangen. Zoals één van de wandelaars aangaf: "Ik heb liever een konijn op schoot, dan een konijn op mijn bord!"

Speciaal voor de gelegenheid deelde wethouder Olaf McDaniel koffie uit die werd geschonken door activiteitencentrum de Gading. De koffie werd aangevuld met een vers stukje appeltaart.

Vrijwilliger Boudewijn Borreman maakte het feest compleet met zijn accordeonspel. Een ontzettend leuk initiatief waar de wandelaars en hun begeleiders enorm van hebben genoten. Zoals een bewoner het verwoordde: "We kunnen niet naar huis voordat we met elkaar als afsluiting een lied hebben gezongen."

Meer berichten