Logo leiderdorpsweekblad.nl
Goede fietsverlichting verlaagt de kans op een aanrijding met 20 procent.
Goede fietsverlichting verlaagt de kans op een aanrijding met 20 procent. (Foto: Pexels)
Maatschappelijk

Fietsverlichtingsactie bij Repair Café

De vrijwillige reparateurs van het Repair Café repareren woensdagmiddag 18 oktober van half 2 tot half 4 fietsverlichting op Gading aan de Griffioen 15 in Leiderdorp. Halfords geeft deze middag 10 procent korting op eventueel benodigde nieuwe materialen.

Afgelopen winter heeft 67 procent van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20 procent. Daarom komt Repair Café Leiderdorp in actie om te zorgen dat haar bezoekers met goede fietsverlichting op pad gaan

Naast de fietsverlichtingsactie is er ook een regulier Repair Café. De vrijwilligers staan klaar om diverse reparaties uit te voeren.

Het Repair Café is gratis toegankelijk; een vrijwillige bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld. Bezoekers nemen kapotte spullen mee om (samen) te repareren. Gereedschap en materialen om de reparaties mee uit te voeren zijn aanwezig. Meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed e.d. kunnen worden aangeboden ter reparatie. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en -vaardigheden op allerlei terreinen. Ook wie niks te repareren heeft is van harte welkom voor een kop koffie of thee.

Het Repair Café kan weer nieuwe vrijwillige reparateurs gebruiken.  Voor meer informatie: vraag naar Cora, of stuur een mailtje naar repaircafe@gemiva-svg.nl.

Meer berichten