Afbeelding

Velocitas pakt koppositie in eerste klasse

Algemeen

Korfbalvereniging Velocitas staat sinds afgelopen zaterdag bovenaan in de eerste klasse. De Leiderdorpers wonnen met 21 – 13 van Victum terwijl koploper MIA met 29 – 19 onderuit ging tegen Ritola.

Velocitas staat nu eerste op basis van doelsaldo. Binnen twee minuten scoorde Joachim Jägel twee keer en ook Pieter Paardekoper zag zijn schotpoging doel treffen. Na de snelle openingsfase viel de doelpuntenproductie echter stil aan Leiderdorpse zijde. Binnen een kwartier stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Na een kwart van de wedstrijd wist Velocitas een gat te slaan bij een gelijke stand van 6 – 6 en had bij rust de leiding met 13 – 9. Na de onderbreking kwam één van de sterke punten van de Leiderdorpse ploeg bovendrijven. De verdediging sloot de bezoekers op, en kon de wedstrijd naar zich toe trekken. Na 70 minuten korfbal was de eindstand 21 – 13 voor Velocitas. De Leiderdorpers kunnen vooral tevreden terugkijken op de prestaties in de verdediging, dat Victum in de tweede helft maar vier keer tot scoren liet komen. Het beste nieuws van de dag kwam een paar uur later: koploper MIA verloor met 29 – 19 tegen Ritola, waarmee de Leiderdorpers op basis van doelsaldo de eerste plaats innemen.

Volgende week moet Velocitas aantreden tegen Ritola en zal het alles uit de kast moeten trekken om de eerste plaats te behouden.