Het eerste tegendoelpunt valt. | Foto: Robert van Aalderen

RCL Dames verliest tegen Saestum

Algemeen

RCL speelde dit weekend haar 2e competitiewedstrijd tegen Saestum.

RCL startte ongelukkig. In de 10e minuut werd een hoekschop verkeerd beoordeeld door keepster Neeltje de Graaf en werd in het eigen doel gewerkt. Nog geen 5 minuten later verwerkte een speelster van Saestum de bal die via het lichaam van Neeltje de Graaf in het doel belande. Na een snelle achterstand van 0-2 was het moeilijk voor RCL om de spirit weer te vinden en gingen de kopjes hangen. Na zo'n 17 minuten stuurde Geke Maat Drita Celaj de diepte in die rakelings over schoot. Helaas was het in de 34e minuut Saestum die de 0-3 schoorde en in de 42e minuut de 0-4. RCL ging de rust in met een 4-0 achterstand. Na rust kwam RCL goed uit de startblokken en scoorde in de 50e minuut. Drita Celaj kreeg ruimte op rechts en gaf een prima pass op de inkomende Romy Siera die eerst haar inzet gestopt zag worden door de keepster van Saestum maar in 2e instantie de bal in het doel verwerkte, 4-1. Saestum bleef echter de betere ploeg en nog geen 2 minuten later werd de bal in de kruising geschoten, 1-5. De aanvallen van Saestum verliepen prima en RCL had weinig tot niets in te brengen. Zo af en toe vielen er wel gaten waarbij de niet fitte Dominique van Wensveen bijna van profiteerde. De teller werd door Saestum omhoog geschroefd, in de 62e minuut werd de 1-6 gescoord. De altijd fanatieke Drita Celaj schoot in de 67e minuut de 2e treffer voor RCL achter de doelvrouw van Saestum. De goede verdediging van Saestum stopte Samanta Stojanovic goed af om de score voor RCL te vergroten. In de slotfase scoorde Saestum nog 2 maal waardoor de eindstand op 2-8 kwam te staan. Een verdiende overwinning voor Saestum.