Met wat geluk valt de 1-0... Foto: J.P. Kranenburg

Terecht gelijkspel RCL en DoCos

Algemeen

Niet elke derby in deze klasse zal dit seizoen sprankelend zijn. Vorige week sprongen eerst Lugdunum en TAVV van het startblok voor een regionaal onderonsje en nu was het de beurt aan DoCoS en RCL. Elders kwamen UVS en Valken'68 elkaar tegen.

Beide formaties kwamen in dezelfde formatie voor de dag als vorige week. Het eerste schot kwam op naam van Tommy Sinteur die Mitchel van Abswoude even wilde testen. De DoCoS-doelman had niet heel veel moeite met de inzet. Kort daarop moest Andrew Bontje wel een redding brengen die er toe deed. Een inzet van Mitchel Klein werd onderweg aangeraakt en daardoor moest de Leiderdorpse goalie zich volledig strekken om de bal over de lat te tillen. Nog binnen de twintig minuten werd Klein voor de tweede keer gevaarlijk. Dit keer moest Bontje de bal uit de hoek ranselen om de 1-0 te voorkomen. Het gaf in die fase wel aan dat de beide doelmannen paraat moesten zijn. Een kwartiertje na de genoemde wapenfeiten demarreerde Isi Adima weg aan de rechterkant. Diens voorzet kon Sinteur net niet afwerken omdat Van Abswoude alert bleef. Kort daarna was het evenwel alsnog raak door een eigen doelpunt van Pieter Maat. RCL behield de controle tot aan de rust en de 0-1 was op zich niet tegen de verhouding in. Na een kleine tien minuten in de tweede helft volgde de beste aanval van de thuisploeg. De ingevallen Nils Slingerland werd heen gezonden door Van Empel en de snelle buitenspeler bediende Lars de Ridder op maat, maar deze zag zijn inzet op de lat belanden. Het waren in de eerste pakweg 25 minuten van de tweede helft zeldzame 'opvliegers'. De gelijkmaker volgde uiteindelijk wel. Met een heerlijke uithaal liet Joubij Bontje uiteindelijk kansloos. Daarna hadden de ingevallen Nick van Bemmel en Wijnalda nog een 'stift' in huis, maar de hoogte en precisie ontbrak. DoCoS had nog een kans kunnen krijgen via De Ridder, maar Mickey Tromp maakte op het juiste moment een belangrijke overtreding, waardoor hij de weg richting het doel versperde. Zo kwam er geen winnaar en dat deed wel enigszins recht aan deze derby.