Leython DC worstelt met vasthouden niveau
Logo leiderdorpsweekblad.nl

Leython DC worstelt met vasthouden niveau

De volleybalsters van Leython DC 1 konden zaterdag net niet lang genoeg hun vorm vasthouden om opnieuw een overwinning bij te schrijven. De uitwedstrijd tegen Zaanstad eindigde in 3-2 voor de gastvrouwen.

Leython begon dramatisch slecht en verloor de eerste set met 25-11. "Het team was nog niet wakker, en startte eigenlijk pas echt in de tweede set", vertelt trainer-coach René Leeflang. In die tweede set was vooral de goede servicedruk van Leython bepalend. "Zaanstad had daar veel moeite mee en was gedwongen de ballen wat makkelijker over het net te spelen. Dat betekent dat aan onze kant de ballen beter verwerkt werden zodat spelverdeler Wendy Verwey, die prima stond te spelen, de aanvallers goed kon bedienen." De set ging met 12-25 naar de Leiderdorpsen. Leython hield het goede spel vast en pakte ook de derde set (18-25) waarbij invaller Tara Bruggeman een belangrijke bijdrage leverde. Maar in de vierde set ging het mis. De servicedruk viel weg wat Zaanstad de kans gaf om aan te vallen. Terwijl het spel aan de Leiderdorpse kant wat ging haperen, kreeg Zaanstad steeds meer zelfvertrouwen en pakte de set met 25-22.

Stijgkracht

In de beslissende vijfde set kwam Leython aardig mee met Zaanstad, maar de gastvrouwen zaten inmiddels zo goed in hun spel dat een overwinning voor de Leiderdorpse volleybalsters er niet in zat. De set ging met 15-10 naar Zaanstad. Leython DC staat nu na twee wedstrijden op plek 7 in de Tweede divisie C. Leeflang is ervan overtuigd dat het team nog gaat stijgen. "Als ik kijk naar wat we hebben aan kwaliteit en in aanmerking neem dat een aantal speelsters nog in vorm moet komen, zit er zeker meer in. We moeten nog stappen gaan maken."

Meer berichten