Leiderdorpse dansgroep weer gekozen voor landelijke show
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De groep tijdens de prijsuitreiking van de Dance2Show. | Foto: PR
De groep tijdens de prijsuitreiking van de Dance2Show. | Foto: PR

Leiderdorpse dansgroep weer gekozen voor landelijke show

Uit bijna 1000 dansen geselecteerd worden voor een landelijke dansshow met in totaal maar 25 dansen en dat voor een 2e jaar op rij, iets waar de danseressen van ID Dance Factory alleen maar van durfde dromen.

Eind maart gaf de gevorderde modern/jazzdans groep van ID Dance Factory met hun dans 'I have a dream' een optreden op een dansshow georganiseerd door de KNGU. Tijdens deze show wonnen zij al een Dance2Impress prijs met als jury commentaar; "Met deze dans wisten jullie de zaal stil te krijgen, iedereen was geraakt en geboeid en daarnaast was het technisch van hoog niveau". Een compliment waar Ilona Verhoogt, eigenaresse van de dansstudio en choreograaf van het stuk, bijzonder blij mee was.

Deze prijs betekende echter nog niet dat de groep ook weer geselecteerd zou worden voor de landelijke Dance2Show in de Deventer Schouwburg. "Dat dit weer gelukt is een groot compliment. Gedurende het hele dansseizoen vonden er tientallen shows plaats, waaruit een zeer kleine selectie wordt gemaakt, de kans dat je hierbij zit is gewoon heel klein" aldus Verhoogt. Toch kwam in juli het verlossende woord: uit bijna 1000 dansen was 'I have a dream' verkozen tot één van de beste dansen van dit seizoen.

"Wat deze dans zo bijzonder maakt is de combinatie van de muziek en boodschap. Gedeeltelijk dansen wij op de gelijknamige speech, I have a dream van Martin Luther King. In de dans vertalen wij het verlangen naar vrijheid en gelijkheid voor ieder mens op deze aarde. Een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht ras, cultuur, geloof of geaardheid. Een krachtig onderwerp en daarnaast een groot compliment aan de dansers dat zij, deze emoties in de dans, zo goed over kunnen brengen op het publiek" aldus Ilona Verhoogt. Nu is het bijna zover, zaterdag 7 oktober staat de groep in een bijna uitverkochte Deventer Schouwburg om deze prachtige dans nog één keer te laten zien.

Meer berichten