Een brassband en een exotische danseres luisterden de verkiezing van de Beste Ondernemer op. | Foto: J.P. Kranenburg
Een brassband en een exotische danseres luisterden de verkiezing van de Beste Ondernemer op. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

AREA071 viert vijfjarig bestaan samen met LOV

Algemeen

Vijf jaar geleden startte Bart Hoenen samen met Arjan Meester een vernieuwend concept voor startende ondernemers op een door ondernemer Wim Regeer aan de Sisalbaan beschikbaar gestelde locatie.

Door Frans Brocken

ZZP'ers werden voor een bedrag van € 500 per maand in staat gesteld gebruik te maken van een volledig ingerichte werkplek. Compleet met bureau, telefoon, internet, printers, catering en een receptie. Daarnaast konden de starters beschikken over een leaseauto en ontvingen zij de nodige ondersteuning. Velen hebben hun weg op deze manier naar ondernemersland gevonden. De officiële opening werd op 19 september 2012 verricht door de burgemeester van Leiderdorp, mevrouw Laila Driessen. Op 27 september was zij de eregast bij de viering van het vijfjarige bestaan van AREA071. Een van de hoogtepunten was de ingebruikneming van een van de grootste zonnepanelenparken op dak in Zuid-Holland door wethouder van Duurzaamheid Olaf McDaniel (PvdA).

De jubileumviering viel samen met de start van de verkiezing van de beste ondernemer van Leiderdorp, de Leiderdorpse Ondernemersprijs (LOP) geheten. Op 29 november wordt er in het Winkelhof bekend gemaakt wie er genomineerd zijn voor deze uitverkiezing. De prijswinnaars worden bekend gemaakt op 31 januari 2018 in de recreatieruimte van het Zwembad De Does aan het Amaliaplein. Tijdens een bescheiden feestprogramma werd Drs. Berend Dijkstra aangekondigd als Keynote speaker. "Drs. Dijkstra is hoogleraar aan de Universiteit van Leuven (B) en is gespecialiseerd in het berekenen van effecten van ondernemerschap op wisselmarkten en in een veranderings- economie", zo werd hij aangekondigd. . Hij vermaakte de gasten met enkele stekelige opmerkingen als: "Iemand die een werkplek kan betalen is nog geen ondernemer" en: "Een ondernemer is meestal iemand die geen baan heeft kunnen vinden". Zijn optreden wekte wantrouwen. Een hoogleraar met gevoel voor humor komt weinig voor. Net zo goed als een hoogleraar die het verder heeft geschopt dan een vooropleiding van Doctorandus. In werkelijkheid ging het om cabaretier Onno Unico Innemee uit Leiden. Een optreden van een Caribische Brassband en een fraai uitgedoste danseres zorgde aan het slot voor exotische sferen. AREA071 kan met een gerust hart de toekomst tegemoet zien.

Uit de krant