In de tweede helft was Ommoord meer in het offensief. | Foto: J.P. Kranenburg
In de tweede helft was Ommoord meer in het offensief. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Alecto pakt punten tegen Ommoord

Sport

De wedstrijd tussen Alecto Heren 1 en Ommoord Heren 1 was er één van uitersten. In een uiteindelijk pittig en stevig duel zegevierden de Leiderdorpers met 3-0.

De mannen van Ommoord waren vorig seizoen gepromoveerd naar de Eerste Klasse en hadden tot nu toe nog geen punt weten te pakken. Wij hadden daarentegen een goede start gehad met 2 wedstrijden en 6 punten. Desondanks was Alecto er niet helemaal gerust op. Drie jaar geleden waren zowel Sander Rottier als Hidde Kuijers weggestuurd bij de uitwedstrijd in de Vinex-wijk van Rotterdam en werden zij afgedroogd met 4-2. De kaarten waren nu anders geschud . Met Jarmo van der Velden volledig fit terug en Hugo van Donselaar terug van schorsing kon Alecto met een fitte selectie aan de start verschijnen. Binnen luttele minuten stonden zij al op 1-0 voor. Een magnifieke voorzet van Hugo werd door Thomas Dickhoff gepromoveerd tot doelpunt. De tegenstander was vooral in conclaaf met het arbitrale duo en had wat minder oog voor de wedstrijd, iets wat Alecto kansen bood op een verruiming van de voorsprong. Helaas hadden zij moeite om de kansen om te zetten in doelpunten en ook de strafcorner liep hartstikke stroef. Uiteindelijk bracht een variant van Hugo ons licht in de duisternis, want een assist van Koen Dickhoff, bracht de bal bij Hugo en hij maakte er met een mooi boogje 2-0. Tevens de ruststand.

Ommoord begon furieus aan de tweede helft. Gelukkig kon Alecto nog redelijk vlot combineren en daardoor werd David in staat gesteld om de 3-0 aan te tekenen. Ommoord deed goed mee en gaf niet op. . Aanvalsgolf na aanvalsgolf sloeg op de Leiderdorpse goal, maar Alecto hield het hoofd boven water. Youri Muller onderscheidde zich door twee knappe reddingen, waaronder een met zijn helm. Uiteindelijk kreeg ook Ommoord nog twee strafcorners, maar ook die werden niet verzilverd. Maar wat een verschil was het tussen de eerste en tweede helft. Het was niet fraai, die laatste, maar de punten zijn binnen. Genoeg leermomenten voor volgende week, wanneer de heren van Alecto 1 afreizen richting Etten-Leur.