Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Johan Kranenburg

Bewonersvereniging Leyhof organiseert buurtmarkt

Bewonersvereniging Leyhof organiseerde afgelopen zaterdag voor de derde keer de tweejaarlijkse buurtmarkt.

Op de buurtmarkt stonden bedrijven en particulieren uit de buurt, maar ook uit de rest van Leiderdorp. Voorzitter Harry Visseren: "Het is een mooie gelegenheid om jezelf bekend te maken. Sommige bedrijven weten van elkaar niet eens dat ze in het zelfde dorp huizen. We proberen de mensen met elkaar te verbinden en dit is een leuke manier om elkaar te leren kennen."

In de stralende zon stelden een tal van verschillende bedrijven hun koopwaar en diensten tentoon. Zo was de Volksuniversiteit aanwezig, en lieten ook vrijwilligersorganisatie iDOE, kinderopvang Smallsteps, het fietsmaatjesproject en Yogacentrum Yogasmiley hun gezicht zien. Sommige van de aanwezigen stonden al voor de derde keer op de markt. Op het grasveld lagen de kleedjes van de kinderen voor de vrijmarkt. Dat zag er erg kleurrijk uit. De klanten lieten echter helaas op zich wachten. Dat was wel jammer, want de kinderen waren zó ontzettend enthousiast. Sommige hadden heerlijke zelfgebakken koekjes in de aanbieding.
De twee dames Ineke Kroon en Elly Leijendekker zetten zich als vrijwilliger in bij woonservicecentrum De Ommedijk. Daar breien ze iedere week met de ouderen. Op de markt proberen de breiwerkjes te verkopen om zo geld bij elkaar te sprokkelen voor nieuwe wol. Leijendekker: "De ouderen vinden het geweldig om te breien. We breien voornamelijk voor het goede doel. Vorige week brachten we nog 15 zakken vol met breiwerken naar Dorcas. Ook alles wat er na vandaag overblijft gaat daarheen. Maar we hopen natuurlijk dat we nog iets verkopen!"

Meer berichten