Kuilen bij hellingbanen verdwenen
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Aafke kan probleemloos de hellingbaan nemen. Cees Zwanenberg is blij met de gele traptreden. | Foto: Nelleke Thissen
Aafke kan probleemloos de hellingbaan nemen. Cees Zwanenberg is blij met de gele traptreden. | Foto: Nelleke Thissen

Kuilen bij hellingbanen verdwenen

Rolstoelgebruikers kunnen weer zonder probleem Winkelhof bereiken. De kuilen onderaan de vier hellingbanen zijn verdwenen.

Door Nelleke Thissen

Tot voor kort was het voor rolstoelgebruikers nauwelijks mogelijk de vier hellingbanen bij het winkelcentrum op te komen. Kuilen onderaan de opgangen bleken een enorme hindernis. Ruim een half jaar geleden toonde Aafke dit aan tijdens een rondgang in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Ook de voorzieningen voor visueel gehandicapten bleken ontoereikend.

De gesignaleerde problemen zijn niet in een diepe la beland, maar inmiddels daadwerkelijk opgepakt. Dat bleek vorige week tijdens een nieuwe rondgang. De kuilen zijn verdwenen. Aafke kan nu in haar rolstoel zonder hulp alle hellingbanen opkomen. Cees Zwanenburg noteerde eveneens de nodige verbeteringen. Namens de Oogvereniging Leiden nam ook hij deel aan de rondgang en constateerde dat alle trappen van gele strepen en leuningen zijn voorzien. "Als slechtziende kon ik de treden niet van elkaar onderscheiden. Ze vormden voor mij één groot grijs gebied. De gele strepen maken treden zichtbaar. Dat is dus een stuk veiliger". Daarnaast is Zwanenburg blij met de voelbare strippen die op een aantal traptreden zijn aangebracht.

Ook Aafke is tevreden. De werkzaamheden zijn best snel uitgevoerd, vindt ze. "Super", luidt haar compliment richting betrokken instanties. Dat zijn Wereldhave (eigenaar van Winkelhof) en de gemeente Leiderdorp. Beiden zitten in het KVO Winkelhof overleg, evenals Marten Brederode, bestuurslid winkeliersvereniging en initiator van de rondgang. Cees Zwanenberg gaf hem namens de visueel gehandicapte bezoekers nog een wens mee. Een geleidelijn op de vloer die de winkels verbindt. "En een extra lijn bij elke zaak zodat we die makkelijker binnen kunnen stappen". De wens werd genoteerd.

Meer berichten