BeestenBenders naar de bios
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR

BeestenBenders naar de bios

Bioscoop Lido rolt op woensdagmiddag 27 september de rode loper uit voor de Leiderdorpse BeestenBenders. Als echte VIB's (very important BeestenBenders) mogen de kinderen plaatsnemen in de bioscoopzaal. Zij krijgen hier als allereerste de film 'The Lego Ninjago' te zien, die deze dag uitkomt.

Die middag, om 15.15 uur, staan de BeestenBende-kinderen uit Leiderdorp al trappelend voor de zaaldeur van Bioscoop Lido Leiden. Want ze kunnen natuurlijk niet wachten totdat ze de nieuwe film 'The Lego NInjago' mogen zien. Zes ninja's krijgen de taak om hun eiland Ninjago te beschermen. 's Nachts zijn het krijgers die monsters en slechteriken bestrijden. Overdag zijn het gewone tieners die vechten met hun grootste vijand, de middelbare school. Tijdens de film is er wat lekkers voor de jonge kijkers, zo'n avontuur kost natuurlijk een hoop energie. Gaat het de ninja's lukken om alle monsters en slechteriken te verjagen van hun eiland… Spanneeend!

Het BeestenBende project
De BeestenBende is een gratis 'club', voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door 'SBS Het Beste Idee van Nederland' gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

De BeestenBende heeft nu ook haar eigen iPhone-app. Dus wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws, en als eerste foto's en filmpjes kunnen bekijken? Download de BeestenBende-app dan hier: http://mijnbeestenbende.nl/bb-app.

Meer berichten