Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR

Workshop en poëziemiddag in Heemtuin tijdens Kunstroute weekend

Stichting Kunst in de Heemtuin organiseert tijdens het Kunstroute weekend op 23 en 24 september twee bijzondere activiteiten in de Heemtuin. Op zaterdag- en zondagmiddag maakt kunstenares Carla Rump een 'ogenboom' in de Heemtuin. Iedereen die het leuk vindt, van jong tot oud, kan hieraan meewerken. Zondagmiddag is een poëziemiddag. Dan presenteren zes dichters uit Leiden en Leiderdorp de gedichten die ze speciaal bij de kunstwerken in de Heemtuin hebben gemaakt.

De activiteiten worden georganiseerd in het kader van de Kunstroute Leiden die dit weekend plaatsvindt. De Leiderdorpse beeldententoonstelling maakt hier ook deel van uit. Daarom is de Heemtuin dit weekend extra lang open voor bezoekers: op zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur. Workshop Kunstenares Carla Rump maakt zaterdag- en zondagmiddag van 13 uur tot 17 uur een 'ogenboom' in de Heemtuin. "Ik ga aan de slag met het uitgangspunt dat elke boom ogen heeft", vertelt Carla. "Niet om mee te kijken, het zijn slapende scheuten die weer takken kunnen worden. Wie wil, kan zelf een oog maken van hout en andere materialen." Aanmelden kan via info@kunstindeheemtuin.nl maar is niet verplicht. De workshop is geschikt voor kinderen en volwassenen. De workshop vindt plaats bij de 'gouden boom' op de Waterschapsheuvel, vlak achter de speeltuin in park de Houtkamp. 

Poëziemiddag
Samen met BplusC is op zondagmiddag vanaf 16 uur een bijzondere poëziemiddag georganiseerd. Wilco van der Kamp, Joke Schrijvers, Frans Terken, Erika de Stercke, Mieke van den Berg en Egon Snelders presenteren dan de gedichten die zij speciaal bij de kunstwerken in de Heemtuin hebben gemaakt. Na ontvangst bij de ingang van de Heemtuin bij de kinderboerderij is er een rondwandeling langs de kunstwerken. De dichters dragen hun gedichten voor en projectleider Aris de Bakker van Stichting Kunst in de Heemtuin geeft een toelichting op de beelden. De afsluiting is rond 17.30 uur met een drankje. 

Kunstroute
tijdens het Kunstroute weekend is op 83 locaties in en rond Leiden beeldende kunst in alle soorten en maten te bezichtigen. In de Leiderdorpse Heemtuin is werk te zien van de Leidse kunstenaar Michael Hoedjes en van elf andere kunstenaars uit  binnen- en buitenland.

Meer berichten