De dames van Alecto 1 gingen op het laatste moment onderuit. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Alecto onderuit tegen Wageningen

Algemeen

Na het verlies van vorige week zijn de dames van Alecto nog harder gaan trainen, met shuttles op de dinsdagtraining en looptraining op de donderdagtraining van Maarten. Daarom waren de dames helemaal klaar voor de wedstrijd tegen Wageningen dames 1.

De Leiderdorpers kregen vrijwel meteen een strafcorner tegen. Hierna draaide zij de knop om en gingen vol gas. In de 6e minuut liep Jane de cirkel in en speelde een speelster uit waarna ze uithaalde en de bal in de korte hoek van de goal verdween. Het eerste doelpuntje van dit jaar en de debuutgoal van Jane. We gingen met 1-0 de rust in.
Na de rust kreeg Alecto meteen weer een kans die jammer genoeg naast werd gespeeld. Ook kregen zij strafcorners mee die er beide niet ingingen. Het werd erg spannend, met kansen voor beide teams. Toen ging het fout. In de 30e minuut scoorde Wageningen een goal. Na 60 minuten de nul te hebben gehouden met echt goed spel, werd er toch gescoord. En 3 minuten daarna was het weer raak. Met een vrije speler bij de 2e paal werd er gepusht in de goal en stond Alecto opeens 2-1 achter. Dat konden zij niet meer goed maken en 1-2 was dan ook de eindstand. Een zure eindstand, dat wel.
Coach Jaïr en assistent-coach Rense waren echter niet ontevreden over het vertoonde spel. De speelster van de week is Loes geworden, omdat ze zo lekker stond te verdedigen.
Na de wedstrijd werden de 'newbies', Beth, Jane, Anne, Eline, Romy, Marije, Tess, Hanneke en Rense ontgroend, wat ervoor zorgde dat de sfeer iets beter werd. Volgende week nog harder trainen. Komt u de dames aanmoedigen tegen Push a.s. zondag?