Jeugdtheaterschool Theaterplaats speelt voor 'Redt de Tijger'
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Leerlingen van de Jeugdtheaterschool speelden de voorstelling 'Sneeuwwitje en de rest'|Foto J.P. Kranenburg.
Leerlingen van de Jeugdtheaterschool speelden de voorstelling 'Sneeuwwitje en de rest'|Foto J.P. Kranenburg. (Foto: Johan Kranenburg)

Jeugdtheaterschool Theaterplaats speelt voor 'Redt de Tijger'

Leerlingen van Jeugdtheaterschool Theaterplaats deden afgelopen vrijdag extra hun best met hun voorstelling 'Sneeuwwitje en de rest'.

In de Leiderdorpse basisschool De Leeuwerik speelden ze voor het behoud van de tijger. De opbrengst van de voorstelling gaat naar de actie 'Redt de tijger' van het Wereld Natuur Fonds. Fiene Schwencke, één van de leerlingen, zet zich samen met haar moeder hiervoor in en proberen op verschillende manieren geld op te halen. De toneelvoorstelling is daar één van. Heleen Kok van de jeugdtheaterschool ondersteunde hun idee. "Spelen voor dit goede doel past in onze doelstellingen. Onze lessen zijn behalve leuk ook leerzaam. Aan bod komen de maatschappelijke thema's waarmee de jeugd wordt geconfronteerd zoals bedreigde diersoorten en het WNF". De humoristische familievoorstelling 'Sneeuwwitje en de rest' gaat daarover. Het is een mix van enkele bekende sprookjes. Initiatiefneemster Fiene mocht vrijdag het slotlied zingen: 'Als je goed kan toveren komt alles voor elkaar".

Meer berichten