Logo leiderdorpsweekblad.nl
In het volgeboekte eerste eetcafé werd volop genoten van een heerlijke maaltijd. | Foto: Nelleke Thissen
In het volgeboekte eerste eetcafé werd volop genoten van een heerlijke maaltijd. | Foto: Nelleke Thissen (Foto: Nelleke Thissen)

'Eet mee in de Entree'

Wie gezellig met buurtgenoten wil eten kan terecht in De Entree. In de woonlocatie aan de Elisabethhof is afgelopen vrijdag buurtcafé 'Eet mee in de Entree' geopend.

Door Nelleke Thissen

"Het idee is bedacht door bewoners en medewerkers van de Entree", vertelt Anneke Bezuijen, locatiemanager van de Gemiva Woonlocatie. "Door samen gezellig te eten ontstaan nog meer contacten met de buurt. Bovendien hebben we voor het eetcafé een prachtige ruimte beschikbaar". De Entree biedt huisvesting aan valide en invalide bewoners. In het pand was tot enkele jaren geleden geneesmiddelenfabrikant Astellas gevestigd. De nieuwe eigenaar, woningcorporatie Rijnhart Wonen, verbouwde het tot een wooncomplex met 33 sociale huurwoningen voor vooral jonge starters en 20 speciale appartementen voor mensen met een beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Gemiva-SVG is de huurder van deze 20 aangepaste woningen en biedt de bewoners ervan 24-uurs zorg en begeleiding. Het complex is nu een jaar in gebruik. Het contact tussen de valide en invalide bewoners verloopt goed. Met de komst van het buurteetcafé hopen de Gemiva cliënten dit te intensiveren. Met de organisatie helpen ze zelf flink mee. Het maandelijkse eetcafé krijgt steeds een ander thema. Na een gezamenlijke openingstoast werd vrijdag van de eerste maaltijd genoten met als thema Italië. Een driegangen diner, met verwerking van biologische groenten, kost € 7,50 incl. koffie of thee. Een maaltijd afhalen kan ook. Informatie over de eetcafés staat op een sandwichbord in de centrale hal van De Entree. Opgeven kan via een inschrijfformulier met vermelding van het aantal personen (maximaal 3) of het aantal af te halen maaltijden. Meer info: www.gemiva-svg.nl, doorklikken naar lokatie Leiderdorp.

Meer berichten