Logo leiderdorpsweekblad.nl
Mannequin Radika uit Alphen toonde hoe een sari om het lichaam wordt gedrapeerd. | Tekst&Foto: Nelleke Thissen
Mannequin Radika uit Alphen toonde hoe een sari om het lichaam wordt gedrapeerd. | Tekst&Foto: Nelleke Thissen (Foto: Nelleke Thissen)

Kleurrijke modeshow in de Hoeksteen

De Hoeksteen aan de Houtschans vormde afgelopen donderdag het decor voor een vrolijke modeshow. Welzijnsorganisatie Pluspunt organiseerde er samen met de Leidse organisatie Surinamers en Antillianen (LOSA) een multiculturele ochtend waar kleurrijke kleding uit de Surinaams Hindoestaanse cultuur werd geshowd.

Mannequin Radika uit Alphen had een selectie fraaie sari's meegebracht. Ze toonde het publiek hoe deze om het lichaam worden gedrapeerd. Sommige dames konden de verleiding niet weerstaan en lieten zich met een sari omwikkelen. De fraaie tentoongestelde stoffen en accessoires werden door iedereen bekeken en aangeraakt. Na afloop werd gezamenlijk geluncht. Pluspunt organiseert elke donderdag in De Hoeksteen een inloopochtend voor bewoners van de Schansen en Dreven. Bedoeling is dat zij elkaar daar in een ontspannen en gezellige sfeer met koffie kunnen ontmoeten. Met de modeshow van Surinaamse kleding wilde de organisatie ook bewoners van Surinaamse en Antilliaanse afkomst enthousiasmeren. Een aantal stapte donderdag over de drempel. Rita Goghli (LOSA) en Willeke Wieman (Pluspunt) waren daarover verheugd en hopen dat naar de volgende inloopochtenden nog meer Surinaamse en Antilliaanse bewoners komen.

Meer berichten