Job Buddy
Logo leiderdorpsweekblad.nl

Job Buddy

Job Buddy Leiderdorp is een initiatief van en door Leiderdorpse ondernemers, ondersteund door de gemeente.Leiderdorp. Doel is om gezamenlijk werkzoekenden in Leiderdorp sneller aan een baan te helpen. De drijvende krachten achter Job Buddy zijn Astrid Selier van Stimulanszz, die ook de coördinator is, en René van Giezen van 071media plus. Iedere maand praten zij u via deze rubriek bij over het project. In deze aflevering vertelt Astrid over Wendy Leenen, die via Job Buddy een nieuwe baan heeft gevonden waarbij het gebruik maken van de Job Buddy netwerken een grote rol speelde.

Zorg-Vuldig Netwerken

De zomervakantie is voorbij en we zijn allemaal weer fris begonnen aan onze bezigheden. Dit geldt zeker voor Wendy Leenen. Zij is na de zomervakantie gestart met haar nieuwe baan als personeelsfunctionaris. Deze baan heeft ze gevonden bij de Leiderdorpse Kraam- en Thuiszorgorganisatie Zorg-Vuldig.

Wendy was als werkzoekende verbonden aan Job Buddy. Tijdens de sollicitatietraining hebben de deelnemers met elkaar en de buddy's gedeeld naar wat voor soort werk ze op zoek zijn. In de groepsapp worden de vacatures die daarop aansluiten met elkaar gedeeld. Maar er wordt ook stevig genetwerkt. Naast het eigen netwerk maakt men ook flink gebruik van elkaars netwerk.

De nieuwe baan van Wendy is een schoolvoorbeeld hoe succesvol netwerken kan zijn. Buddy Conny van Leeuwen zag op LinkedIn een bericht van een kennis die werkt bij Zorg-Vuldig. Die kennis deelde het bericht van haar werkgever waarin zij aangaf op zoek te zijn naar een HR-talent (HR staat voor Human Resources). Conny heeft vervolgens Wendy daaronder getagt want zij wist dat Wendy een baan zocht in die richting. Dat was voor Wendy een aanleiding om deze kennis van Conny via LinkedIn een berichtje te sturen. En zo ging het balletje rollen. Snel daarna fietste Wendy naar het kantoor van Zorg-Vuldig op de Splinterlaan om haar CV langs te brengen. Ze liep naar binnen en er kwam al meteen een prettig informeel gesprekje op gang dat anderhalf uur duurde. Wederzijds voelde het goed. De kandidaatstelling is aan het management team (MT) voorgelegd en aan het begin van de zomer had Wendy twee formele sollicitatiegesprekken met diverse MT-leden. Met een tevreden en gerust gevoel kon Wendy op vakantie gaan, want daarna kon ze starten met haar nieuwe baan.

Dit is een goede les voor werkzoekenden; ga netwerken! Werk eerst aan je online zichtbaarheid. Je hebt er de tijd voor. Zorg voor een optimaal LinkedIn-profiel en volg de bedrijven waar je graag zou willen werken. Je ziet dan snel wanneer er nieuwe vacatures zijn. Ga daarna kijken wie er binnen je netwerk verbonden zijn aan dit bedrijf en probeer die persoon voor jou als kruiwagen te laten fungeren. Laat je door die persoon introduceren en probeer een afspraak te maken om langs te komen om je CV langs te brengen. Zo maak je meer indruk dan met het schrijven van een brief. Cijfers geven aan dat de meeste werkzoekenden eerder een baan vinden door te netwerken. Stop daar dus je tijd in, dat is efficiënter dan achter je pc alleen maar op vacatures te schrijven. En het is nog leuker ook! Voor de werkgevers heeft de netwerkende werkzoekende ook een groot voordeel. Je kunt al in contact komen met een geschikte kandidaat voordat er een vacature is uitgegaan of zelfs maar ontstaat. Zo kan er worden bespaard op werving- en selectiekosten. Zorg ervoor dat je bedrijf zichtbaar is op Social Media zodat de verbindingen kunnen worden gelegd en het netwerken kan beginnen.

Werk eerst aan je online zichtbaarheid

Terug naar Wendy; hoe mooi is het dat zij zich als deelnemer van job Buddy heeft aangemeld en daardoor uiteindelijk binnen Leiderdorp haar droombaan vindt. Op dit succes zijn wij terecht heel erg trots en vinden wij dan ook de vermelding op deze plek waard. Dit is de kracht van Job Buddy, met elkaar maken we de successen! Wil je meer informatie over Job Buddy, bezoek dan onze website www.jobbuddy.org en ontdek de sollicitatietrainingen die Job Buddy organiseert in samenwerking met ONEbutton, RudeboyMedia, Stimulanszz en Area071

Meer berichten