Afbeelding

Nieuw van de LVU

Algemeen

De Volksuniversiteit Leiderdorp biedt een zeer gevarieerd programma met niet alleen cursussen maar ook lezingen en regelmatig een excursie. Hieronder een greep uit het aanbod.

De wereld van de VOC

Het Nationaal Archief bewaart een groot deel van het VOC archief, dat bestaat uit kaarten, scheepsjournalen, brieven en tekeningen. Die stukken vertellen het verhaal van scheepslui, avonturiers en handelslieden. Het verhaal ook van de eerste multinational. Datum: vrijdag 10 oktober, 10.30-12.30 uur.

Vechtscheiding
Scheiden is al ingrijpend genoeg, een vechtscheiding maakt het alleen maar erger. Toch draait het daar te vaak op uit. En dat is niet nodig. De hamvraag: wat doet een scheiding met betrokkenen en hun kinderen en hoe stap je uit de strijd. De interactieve lezing wordt verzorgd door een relatietherapeute samen met een familierecht-advocate. Datum: donderdag 28 september, 20.00-22.00 uur.

Vilten - korte cursus
Vilten is ambachtelijk en puur. Met wol, water, zeep en uw eigen handen ontstaan de mooiste dingen. Van ipadhoes, tas of hoed tot jurk of wandkleed. De docente exposeert regelmatig met haar werk. In de cursus stimuleert ze u uw eigen talent te ontwikkelen. Beginners maken kennis met diverse vilttechnieken, gevorderden gaan een stap verder. Eerste les: maandag 9 oktober, 19.30-22.00 uur.

Informatie en inschrijving: www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, e-mail leiderdorp@volksuniversiteit.nl, tel: 071 5411732 of op het LVU-bureau in de Sterrentuin: Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp (ma t/m do, 09.30-12.00 uur).

Uit de krant