Toon Maasdonks en Carina Martens op weg door Leiderdorp. | Foto: Konings
Toon Maasdonks en Carina Martens op weg door Leiderdorp. | Foto: Konings Foto: Gerrit Konings

Twee pk kampeerwagen

Algemeen Kort nieuws

Het was een bijzonder gezicht. Zaterdag reed de kampeerwagen van het Belgische echtpaar Toon Maasdonks en Carina Martens dwars door Leiderdorp.

Niet zomaar een kampeerwagen, maar een die ze zelf gebouwd hebben op het onderstel van een jeep. Een motor zit er niet in, de wagen wordt voortgetrokken door twee stevige Fjorden paarden.

Toon en Carina komen uit Ravels, in klein plaatsje bij Turnhout. Ze hebben heel bewust gekozen voor deze manier van 'slow travel'. Toon was altijd vrachtwagenchauffeur en sinds kort met pensioen. Een rondreis langs de grenzen van België en Nederland was zijn grote droom. En dan niet met de vlam in de pijp over de grote weg, maar juist via rustige routes door kleine dorpjes.

In april zijn ze vertrokken en inmiddels hebben ze het grootste deel van de 1600 kilometer van hun droomreis erop zitten. Ze weten nooit hoever ze op een dag zullen komen. Rond een uur of vier 's middags zoeken ze een boerderij of een huis met een groot stuk grond erbij en vragen of ze daar mogen overnachten. En dat mag altijd, hebben ze gemerkt. In de weekend zoeken ze vaak een camping op waar zij én de paarden een dagje rusten.

Als de wintertijd in gaat, willen ze weer terug zijn in Ravels. Maar ze hebben nu al plannen om tegen het voorjaar weer op pad te gaan. En dan verder weg, naar Zuid-Europa.

Uit de krant